Щоб допомогти енергосистемі та зменшити рахунки за світло українцям радять відмовлятися від бойлерів та електроплит. Таку заяву зробив голова Асоціації енергоаудиторів України Вадим Литвин в інтерв'ю "Українському радіо".

Українцям підняли тариф на електроенергію і на додаток багатьом доводиться більшу частину доби сидіти без світла через відключення.

Відключення світла. Фото: скрін youtube
Відключення світла. Фото: скрін youtube

Вадим Литвин порекомендував споживачам, які користуються бойлерами за можливості переходити на централізоване гаряче водопостачання. Він наголосив, що це допоможе енергосистемі, а також дасть шанс зменшити платіжки.

"Якщо у вас є можливість повернутися на централізоване гаряче водопостачання, це може суттєво зменшити нарахування з електроенергії. До того ж, це допоможе енергосистемі, тому що ми будемо використовувати не дефіцитну електроенергію, а наявний і профіцитний природний газ", - заявив експерт.

Популярні новини зараз
МСЕК хочуть розпустити: українцям з інвалідністю готують нові правила ТЦК посилюють правила перевірок військовозобов'язаних Ухилянтам скасовують куплені відстрочки: чоловіків чекають масові перевірки 211 гривень за куб: українцям готують новий тарифний "сюрприз"
Показати ще

Бойлер. Фото: скрін youtube
Бойлер. Фото: скрін youtube

Також українцям варто обмежити використання електроплит і зробити вибір на користь мультиварки, яка споживає менше електроенергії під час приготування їжі. На думку фахівця, це також дозволить заощадити, а також допоможе енергетикам.

Раніше інформаційний портал "Знай" повідомляв, на тлі зростання тарифів на світло подорожчає ще одна послуга: скільки грошей забере комуналка.

Також наш портал інформував, заготовляємо дрова? На скільки подорожчає електроопалення через новий тариф на світло.

Крім того, ми писали, тепер ще вода та опалення: українців можуть чекати неприємні сюрпризи у платіжках.