Майбутню пенсію можна дізнатися, скориставшись рекомендацією Пенсійного фонду, йдеться про сервіс в особистому кабінеті.

Послуга розроблена для людей, які хотіли б спрогнозувати своє пенсійне майбутнє та дізнатися про орієнтовний розмір пенсії за віком за даними, що містяться в електронних реєстрах Пенсійного фонду України, говориться у повідомленні ПФУ.

Пенсія. Фото: Youtube
Пенсія. Фото: Youtube

При цьому користувач може додати відомості про ті періоди своєї трудової діяльності, які зараз у Фонді відсутні.

"Пенсійний калькулятор" розраховує прогнозний розмір пенсії за віком у "цінах" на час розрахунку: сервіс не допускає зростання середньої заробітної плати в Україні у наступні роки або рівня інфляції.

Популярні новини зараз
Інтернет-провайдери України хочуть підняти ціни вдвічі: селяни заплатять більше Росія готує ґрунт для масового блекауту: "Це фактично підготовка" В школах з’являться нові класи: навчатимуться не всі З жовтня почнуться виплати: українці можуть готувати гаманці
Показати ще

Пенсія. Фото: Youtube
Пенсія. Фото: Youtube

Також для визначення заробітної плати Пенсійний калькулятор використовує показники зарплати людини та середньої зарплати на момент проведення розрахунку. Тому розрахунок розміру пенсії у короткостроковій перспективі буде точнішим.

Пенсія. Фото: Telegram
Пенсія. Фото: Telegram

Для того, щоб скористатися сервісом, насамперед слід авторизуватися на порталі пенсійного фонду. Після чого в особистому кабінеті зайти на вкладку "Пенсійний калькулятор". І там уже уточнити, додати чи змінити дані.

Виберіть алгоритм розрахунку пенсії за введеними даними, або враховуючи стаж, який буде придбано на дату настання пенсійного віку. За замовчуванням заповнюється поточна дата та на цю дату перевіряється право на пенсію за віком. За допомогою кнопки "Додати період" введіть дані про свою трудову діяльність з 01.01 2004. Якщо необхідно змінити внесені дані, можна видалити помилкові дані, натиснувши кнопку "очистити" та "оновити за даними ПФУ". - вказують у відомстві.

Пенсія. Фото: Youtube
Пенсія. Фото: Youtube

Нагадаємо, Нацбанк обмежить перекази між картками: як це вплине на гаманці українців .

Раніше повідомлялося, пенсіонерам готують солідну доплату: хто і скільки отримає .

Також цей стаж не зарахується: як не втратити року при отриманні пенсії .