У деяких українських містах вже заявили, що через подорожчання електроенергії може змінитись плата за проїзд у тролейбусах. Про можливий перегляд тарифів обмовилася і влада Кременчука. Про це пише "Кременчуцька газета".

У Кременчуці встановлено одну з найвищих цін на проїзд у комунальному транспорті в Україні. Однак незабаром плата може стати ще більшою через запровадження нових тарифів на електричну енергію.

Пасажири в тролейбусі, скріншот: YouTube
Пасажири в тролейбусі, скріншот: YouTube

Глава міста заявив, що на даний момент проїзд у тролейбусах коштує 10 гривень і ця ціна поки що утримуватиметься. Населення може не переживати за подорожчання транспорту протягом найближчих місяців - до кінця літа.

Громадський транспорт, скріншот з відео
Громадський транспорт, скріншот з відео

Популярні новини зараз
Курців схватить удар не тільки по легенях: 1 жовтня сигарети злетять в ціні З 1 жовтня українські АЗС різко змінять ціни на пальне Обережно, поставте коробку на місце: українців попередили про небезпечні яйця у супермаркетах Сніг, мінусова температура та сильний вітер: синоптикиня розповіла, чи буде рання зима восени 2024 року
Показати ще

Проте вже восени існує ризик, що для міського транспорту доведеться встановити нові розцінки. Водночас є надія, що підвищення тарифів на електроенергію на рівні держави можуть запровадити механізм компенсації містам.

Раніше про збільшення тарифів на перевезення пасажирів у тролейбусах заявили в Івано-Франківську. Причина та сама - подорожчання електроенергії. Проїзд у транспорті може подорожчати вже в середині літа.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, 90 безкоштовних поїздок на рік: малозабезпеченим частково скасують плату за громадський транспорт.

Також наш портал інформував, Укрзалізниця попередила всіх українців перед виїздом: без цього не випустять ні вас ні вашого друга.

Крім того, інформаційний портал "Знай" повідомляв, маленька радість для гаманця: хто може отримати від 50 до 100% компенсації за проїзд у маршрутках.