Ще одна із комунальних платіжок українців збільшиться одразу на 20%. Нові розцінки на послуги мають набути чинності вже з 5 червня 2024 року.

Затвердити нові тарифи на воду та каналізацію для населення вирішила місцева влада міста Острог, що на Рівненщині. Про це інформує регіональне видання ostroh.info.

Тарифи на воду / фото: Freepik
Тарифи на воду / фото: Freepik

Основною причиною підвищення тарифів для побутових споживачів називають подорожчання електроенергії, яка займає близько 48% витрат водоканалу. Крім того, зріс рівень мінімальної зарплати, і для забезпечення працівників необхідно якось перекривати збитки комунального підприємства.

Зазначається, що вартість централізованого водопостачання та водовідведення подорожчає для споживачів на 20%. При цьому не виключається, що тарифи переглядатимуть і найближчим часом, якщо й надалі дорожчатиме електроенергія.

Популярні новини зараз
Змінили вимоги до стажу: майбутня пенсія буде більше очікуваного Міста опинились під прицілом: тарологиня озвучила прогноз на вересень по обстрілам "Покинув, два роки шлявся, обжимався...": Оля Цибульська розповіла, що сталося з Винником Мобільний зв'язок для літніх людей: тарифи від 60 грн, які допоможуть зекономити
Показати ще

Комунальні послуги, скріншот з відео
Комунальні послуги, скріншот з відео

Так, платити за холодну воду населенню доведеться 31,19 гривні за кубометр з урахуванням ПДВ. За каналізацію буде встановлено плату на рівні 51,73 гривні за кубометр з урахуванням ПДВ. Постанова про нові тарифи має набути чинності вже з 5 червня.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, платіжки за воду з новою графою: комунальники приготували "сюрприз".

Також наш портал інформував, ви також маєте право на допомогу: українців закликали звертатися по гроші на комуналку.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, ризикуєте залишитися без світла і води, натомість із судовим порядком: які покарання готують боржникам за комуналку.