Попередні тижні в Україні спостерігалося досить стрімке зниження цін на автогаз. Проте валютні коливання "придушили" здешевлення у цьому сегменті. Про це свідчить моніторинг Консалтингової групи "А-95".

За тиждень із 20 по 27 травня середня роздрібна вартість зрідженого газу зменшилася на 0,05 гривні - до 26,71 гривні за один літр. За даними моніторингу, у середньому найбільше зниження ціни на газ зафіксовано у дніпропетровській мережі Neftek та миколаївській "Кворумі" - на 50 копійок за літр.

Автогаз. Фото: скрін youtube
Автогаз. Фото: скрін youtube

Ритейлери наголошують, що зниження цін на скраплений газ частково втратило потенціал через валютні коливання. Як стверджують дані "Мінфіну", курс долара за тиждень збільшився на 62 копійки – до 40,31 гривні.

Ціни на автогаз на популярних АЗС:

  • ОККО та SOCAR – 27,99 гривні за літр;
  • WOG – 27,98 гривні за літр;
  • Shell – 27,66 гривні за літр;
  • "Авіас" – 27,53 гривні за літр;
  • KLO – 27,29 гривні за літр.

АЗС. Фото: скрін youtube
АЗС. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
Магнітні бурі у липні: українців чекає дуже важкий місяць За що ТЦК не може виписати штраф: українцям розповіли про важливу умову Мобілізація авто в Україні: власникам транспорту загрожує 60 тисяч штрафу, хто в списку Пенсіонерам доплатять по 940 гривень, але є умови: хто отримає непогану надбавку
Показати ще

Топ АЗС із найнижчими цінами на скраплений газ

Мережа "Авантаж 7" стабільно утримує найнижчу ціну – 24,75 гривні за один літр автогазу. АЗС RLS та Chipo продають паливо по 24,90 та 24,91 гривні за літр відповідно. На станціях "Кворум" скраплений газ коштує по 24,98 гривні за літр, а "Олас" та "Укрнафта" продають паливо по 24,99 гривні за літр.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, АЗС перепишуть ціни на пальне, після підвищення акцизів: скільки коштуватиме газ, бензин та солярка.

Також наш портал інформував, ціни на дизпаливо та бензин: водіїв порадували новим прогнозом.

Крім того, ми писали, цієї помилки на АЗС припускаються навіть досвідчені водії: можна дуже дорого заплатити.