Пенсія зросте у пенсіонерів, яким більше 70 років, через спеціальну вікову надбавку. Цю надбавку додають автоматично у місяць, коли людині виповнюється визначений вік.

Влітку 2024 року пенсіонерам не варто очікувати на масштабні індексації чи перерахунки пенсій. Проте деякі категорії пенсіонерів все ж отримають збільшені виплати завдяки спеціальним надбавкам.

Пенсіонери, скріншот: YouTube
Пенсіонери, скріншот: YouTube

Розмір надбавки зараз такий:

  • від 70 до 74 років: 300 гривень,
  • від 75 до 79 років: 456 гривень,
  • від 80 років: 570 гривень.

У червні пенсіонери отримають додаткові гроші до своєї пенсії за кожен рік, який вони працювали після призначення пенсії. Це підвищення почалося ще у квітні, але тривало трохи довше через затримки звіту про сплату внесків у Єдиний внесок за перший квартал 2024 року.

Популярні новини зараз
Туалет тепер під арештом: боротися з боргами вирішили забороною какати Міста опинились під прицілом: тарологиня озвучила прогноз на вересень по обстрілам Був кашель і смерділо з рота: медики ледве врятували чоловіка, у якого в горлі оселився тарган Українці з вересня зможуть їздити транспортом безкоштовно: в КМДА це підтвердили
Показати ще

Пенсії автоматично перераховують тим, хто працював після призначення пенсії і мав на 1 березня 2024 року 24 місяці стажу або хто, працюючи менше 24 місяців, після призначення пенсії пройшов два роки.

гроші
гроші

Зараз розмір надбавки за кожен додатковий рік стажу складає 23,61 гривні. Сума доплати індивідуально розраховується, враховуючи особисті дані пенсіонера. Ця надбавка також доступна тим, хто вийшов на пенсію за вислугою років, але для цього потрібно досягти пенсійного віку.

Нагадаємо, як отримати компенсацію за комунальні послуги, коли вам нічого не надають

Вам буде цікаво дізнатися пенсіонери можуть отримати послуги не виходячи з дому: ПФУ запустив нові можливості