Координаційний штаб, під головуванням Віце-прем'єр-міністра Ірини Верещук, уважно звернув увагу на питання про видачу паспортів громадянина України дітям-сиротам та дітям, позбавленим батьківського піклування. Поки що це стосується лише тих дітей, які перебувають зараз за кордоном.

Ірина Верещук сказала, що їм важливо видавати паспорти безкоштовно. Незалежно від місця проживання вони повинні мати можливість виїхати за кордон.

Про це повідомили у Міністерстві з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України.

діти, канікули
діти, канікули

Нацсоцслужба спільно з обласними військовими адміністраціями та службами у справах дітей визначила потребу у цих документах. Законні представники дітей уже розпочали підготовку та подання документів до закордонних дипломатичних установ України для оформлення паспортів.

Популярні новини зараз
Пенсії можуть поменшати: люди недоотримують тисячі гривень З 1 жовтня платіжки за світло зміняться ТЦК побачить всіх: як чоловіки старшого віку намагаються уникнути мобілізації "Покинув, два роки шлявся, обжимався...": Оля Цибульська розповіла, що сталося з Винником
Показати ще

Процес вже розпочато для дітей із різних областей, включаючи ті, що були змушені переміститися за межі України.

Важливо, що така робота також ведеться для дітей, які перебувають у сімейних формах виховання за кордоном, включаючи прийомні сім'ї, дитячі будинки сімейного типу та дітей, які перебувають під опікою або піклуванням.

Знай.ua раніше писав про літній відпочинок - 2024: які безкоштовні табори чекають на українських дітей