Незабаром для українців може подорожчати проїзд у міських автобусах. Фахівці вже проводять розрахунки, якою має бути реальна вартість послуг.

Можливе подорожчання загрожує мешканцям Чернівців. Про це заявив заступник міського голови Ігор Крохмаль у коментарі Медіа агентству АСС.

Маршрутка. Фото: скрін youtube
Маршрутка. Фото: скрін youtube

Чиновник зазначив, що на даний момент подальшого підвищення цін на проїзд у міському електротранспорті не обговорюється. Проте можуть підняти тарифи на проїзд у маршрутках та відповідні розрахунки вже активно ведуться.

Серед причин перегляду цін – збільшення витрат на пальне, запчастини та оплату праці.

Популярні новини зараз
Київстар змінює тарифи з 29 жовтня: що чекає на абонентів Багатодітних батьків чекають у ТЦК: уникнути мобілізації стало складніше Не забудьте перевести годинники: коли українці перейдуть на зимовий час і нащо Мінімум – 500 грн, а то й кілька тисяч: пенсіонерам дали шанс отримати додаткові гроші
Показати ще

"На жаль, нам безкоштовно електроенергію, пальне, запчастини ніхто не дає, а ціни зростають. Тому логічно, що ми будемо визначати реальну вартість перевезення автобусами і, можливо, виконавчий комітет переглядатиме цей тариф", - заявив Ігор Крохмаль.

Маршрутка, фото: Знай.иа
Маршрутка, фото: Знай.иа

Зазначається, що зараз точно невідомо, як може змінитися вартість проїзду в автобусах, адже економісти ведуть розрахунки економічно обґрунтованої ціни. Але чиновник наголошує, що собівартість перевезення одного пасажира становить щонайменше 16 гривень.

Раніше портал Знай повідомляв, для трамваїв і тролейбусів встановили нові тарифи: скільки коштуватиме поїздка.

Також наш портал інформував, за проїзд та комуналку заплатить держава: якими привілеями можуть скористатися пенсіонери у 2024 році.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, не лише пільговики: хто з українців може не платити за проїзд у громадському транспорті.