Пенсійні виплати можуть побільшати, якщо скористатися нововведенням - здійснювати добровільні внески.

Про нововведення роз'яснили на сайті Урядового порталу. ПФУ пояснює, що спрощений механізм добровільної участі громадян у системі пенсійного страхування дає змогу впливати на розмір пенсії, призначеної людині у майбутньому.

Виплати. Фото: Youtube
Виплати. Фото: Youtube

Після досягнення пенсійного віку внески буде враховано. За нових умов добровільно сплачувати страхові внески на пенсійне страхування можуть лише особи, які не одержують пенсію, тобто не пенсіонери.

"Завдяки добровільним внескам можна підвищити розмір майбутньої пенсії. Для тих, хто офіційно не працює, добровільно сплачені внески – це набутий страховий стаж та заробітна плата для майбутньої пенсії, для працюючих – збільшена заробітна плата", – роз'яснили на Урядовому порталі.

Популярні новини зараз
Дадуть лише тиждень: кому необхідно повторно оновити облікові дані Після ТЦК біжіть у банк: фінустанови вимагають оновлення даних Олена Бюн розповіла, хто насправді замовив убивство Ірини Фаріон За таке влітку ще не платили: сюрпризи в платіжках дедалі незвичніші
Показати ще

Пенсіонери. Фото: скрін youtube
Пенсіонери. Фото: скрін youtube

Пенсіонери можуть скористатися іншою програмою. Зазначається, що збільшити пенсійні виплати пенсіонера можна за допомогою благодійних пожертвувань. У разі здійснення персоналізованої благодійної пожертви 70% суми спрямовується для виплати пенсії обраному пенсіонеру, а решта 30% - як фінансовий ресурс для фінансування пенсій інших пенсіонерів.

Гроші, гривні: фото informator.ua
Гроші, гривні: фото informator.ua

Нагадаємо про пільги для оплати житла: чи мають право на них пенсіонери, які проживають у селах.

Раніше ми повідомляли, що трьом категоріям пенсіонерів заздалегідь перерахували виплати: хто отримав підвищення.

Також стало відомо про субсидії для людей, яких немає: чи виправдано виплати на окуповані території.