Цю одноразову виплату отримують люди, які працювали у комунальних або державних установах, наприклад, у школах, лікарнях чи дитячих будинках. Вони повинні працювати на відповідних посадах протягом 35 років, якщо це чоловіки, або 30 років, якщо це жінки.

Також важливо мати необхідний страховий стаж. Ця одноразова виплата доступна працівникам різних установ, які зазвичай здійснюють освітню, виховну або медичну діяльність.

гроші
гроші

До них належать загальноосвітні школи, військові навчальні заклади, музичні та художні школи, дитячі будинки, логопедичні пункти, школи-клініки, вищі та професійно-технічні навчальні заклади, дошкільні та позашкільні навчальні заклади.

Будь-який працівник цих установ, який має необхідний стаж та працював на відповідних посадах протягом визначеного періоду часу, може мати право на цю виплату. Це один із способів визнання їхнього тривалого та важливого внеску у суспільство.

Популярні новини зараз
Дадуть лише тиждень: кому необхідно повторно оновити облікові дані Комунальники зробили попередження для всіх, хто має лічильники: переплати не уникнути Сонячна буря викликає масштабний збій енергосистем: постраждає вся планета Українців ловитимуть посеред вулиці — ТЦК отримали нові повноваження по перевірці документів
Показати ще

фінансисти
фінансисти

Ось додаткові умови для отримання цієї виплати:

  • Треба бути на роботі у державних чи комунальних установах на день, коли ви досягли пенсійного віку. Це мають бути посади, на яких вам надається право на пенсію за вислугу років.

  • Якщо ви вже отримуєте пенсію, то ви не матимете права на цю виплату.

  • Також, якщо ви маєте пенсію за вислугу років, то ваш стаж роботи в установах освіти, охорони здоров’я або соціального захисту може бути доданий до загального стажу для визначення розміру пенсії.

Щодо зростання пенсій у червні, то нові надбавки за недавній стаж роботи будуть виплачені тільки у цьому місяці. Цей перерахунок стосується пенсійних виплат для тих, хто продовжував працювати після того, як отримав пенсію.

Скрін, відео YouTube пенсіонерка
Скрін, відео YouTube пенсіонерка

Якщо станом на 1 березня 2024 року ви мали працювати принаймні 24 місяці, ваша пенсія буде автоматично перерахована. Якщо ви працювали менше 24 місяців, але від часу останнього перерахунку чи призначення минуло два роки, також буде перерахунок. Крім того, за кожний додатковий рік роботи вам додадуть до пенсії ще 23,61 гривень.

Нагадаємо, вийти на пенсію стане складніше: на українців чекає непроста старість

Раніше ми писали про те, що єдиний шанс вижити для багатьох: як оформити субсидію