Верховна Рада ухвалила рішення, яке дозволить розкривати банківську таємницю. Згідно з законопроєктом № 9235, банки отримають право надавати дані про фінансові операції українців на запити Міністерства юстиції або нотаріусів.

Ці зміни, як стверджують у пояснювальній записці до законопроєкту, є необхідними для здійснення заходів щодо розшуку майна осіб, до яких застосовано санкції, та для забезпечення виконання рішень суду щодо заборони політичних партій.

Банківська таємниця. Фото з відкритих джерел

За цей законопроєкт проголосувало 228 народних депутатів у першому читанні. Він передбачає розкриття банківської таємниці за запитами від Міністерства юстиції для розшуку майна, коштів і інших активів, а також за запитами нотаріусів для встановлення опіки над майном осіб, які визнані безвісно відсутніми або зникли безвісти.

Це важлива зміна, яка може допомогти в боротьбі з корупцією та забезпечити захист інтересів держави. А також допомогти у виконанні рішень суду та забезпечити ефективне управління фінансовими ресурсами країни.

Популярні новини зараз
Прийдуть з перевіркою до кожного: змінилися правила соціальних виплат Змінили вимоги до стажу: майбутня пенсія буде більше очікуваного ПриватБанк блокує гроші пенсіонерів Водіям готують тотальні перевірки на дорогах: безжально штрафуватимуть кожного третього
Показати ще

У грудні 2023 року Міністерство фінансів України вирішило змінити спосіб отримання і обробки інформації про податки.

Тепер податкові органи матимуть доступ до інформації про ваші доходи і рахунки у банках. Але не хвилюйтеся, ваша приватність залишиться захищеною. Всі особисті дані будуть збережені в захищеній системі, яка використовує спеціальні методи для захисту ваших персональних інформаційних даних.

Нагадаємо, Виші перестали "заносити": як студенту в Україні отримати довідку для ТЦК

Раніше ми розповідали, що Рада ухвалила новий законопроект про бомбосховища: кому і за що можуть загрожувати штрафи та ув'язнення