Питання визначення трудового стажу є надзвичайно важливим при призначенні пенсії. Однак часто трапляються ситуації, коли частина відпрацьованих років не враховується. У Пенсійному фонді України пояснили причини, через що може статися така неприємна ситуація.

Дізнатися про страховий стаж громадянин може безпосередньо у відділенні ПФУ. Також з'явилася можливість одержати ці дані самостійно, скориставшись послугами на офіційному сайті Пенсійного фонду.

Пенсіонерка. Фото: скрін youtube
Пенсіонерка. Фото: скрін youtube

Втім, якщо у трудовій книжці відсутні записи про певні періоди роботи або містять неточності, для підтвердження стажу враховуються лише дані, які є у реєстрі застрахованих осіб Державного реєстру загальнообов'язкового державного соціального страхування.

Іншими словами, якщо українець працював, але не має цього документального підтвердження, ПФУ може не віднести цей період до стажу.

Популярні новини зараз
З 1 липня українці отримають 20 тисяч гривень пенсії, але не всі: кому пощастить У Києві скасують пільговий проїзд для деяких пасажирів: кому доведеться платити В Україні вводять нові графіки відключень світла — як визначатимуть черги Категорії українців, які матимуть право на відстрочку з 1 липня
Показати ще

Пенсіонерки. Фото: скрін youtube
Пенсіонерки. Фото: скрін youtube

Варто нагадати і про мінімальну кількість стажу, необхідного для виходу на пенсію у тому чи іншому віці. Для виходу на заслужений відпочинок у 60 років у 2024 році потрібно не менше 31 року стажу. З кожним новим роком розмір стажу також зростає на один рік. Якщо ви хочете вийти на пенсію у 63-річному віці, то вимоги до стажу будуть меншими. Наприклад, у 2024 році таким громадянам необхідно щонайменше 21 рік робочого стажу.

Нагадаємо, пенсіонери можуть отримати послуги не виходячи з дому: ПФУ запустив нові можливості

Як повідомляв "Знай.ua", мають подати документи до 1 липня: українцям зробили важливе оголошення

Знай.ua писав, українцям повідомили про значне підвищення пенсій: хто отримає більше вже до кінця року