Повномасштабна війна триває вже третій рік, ми стоїмо на порозі чергового підвищення тарифу на електроенергію. За часів високої вартості життя та зростання комуналки питання державної допомоги в оплаті житлово-комунальних послуг стає дедалі актуальнішим для багатьох українських сімей.

Як оформити субсидію на оплату комунальних платежів І чому деякі українці все ж таки можуть не отримати таку необхідну допомогу.

Субсидії на житлово-комунальні послуги
Субсидії на житлово-комунальні послуги

Насамперед право на отримання субсидії мають українці, чиї витрати на комуналку перевищують 15% сукупного доходу сім'ї. Ця умова розраховується індивідуально кожної сім'ї.

Є, звичайно, випадки, коли у наданні субсидії може бути відмовлено. Наприклад, якщо ви не сплачували за комунальні послуги протягом більше трьох місяців; якщо житлова площа у вас перевищує 130 квадратних метрів; якщо у вас у власності будинок загальною площею понад 230 кв. метрів.

Популярні новини зараз
Випробування темрявою та холодом: експерт закликав готуватися Українцям пояснили, коли про графіки відключення світла можна буде забути: "Є варіант..." З 1 липня українці отримають 20 тисяч гривень пенсії, але не всі: кому пощастить Українців 50+ хочуть звільнити від мобілізації — замінять на молодих
Показати ще

Субсидія за житлово-комунальні послуги
Субсидія за житлово-комунальні послуги

Особливо важливо пам'ятати і той момент, що деяким категоріям українцям потрібно повторно подавати документи до 1 липня, навіть незважаючи на те, що субсидія на період, що не опалюється, може бути автоматично продовжена. Це стосується громадян, які отримували виплати від 24 лютого 2022 року. Крім того, тих, хто мешкав на тимчасово окупованих територіях або в зоні бойових дій.

Для цього потрібно або звернутися до ПФУ, ЦНАПу або надіслати документи поштою на адресу Пенсійного Фонду. Або скористатися програмою "Дія".

Нагадаємо, ви також маєте право на допомогу: українців закликали звертатися по гроші на комуналку

Як повідомляв "Знай.uа", японці зголосилися допомогти українцям грошима: хто отримає солідні виплати

Знай.uа писав, виплата пенсій та субсидій: українців попередили про важливі зміни