Мобільні оператори Київстар, Vodafone та Lifecell повідомили, що вони готові до відключень електроенергії в Україні. Цю інформацію вони надали Економічній правді. Зараз Україна знову стикається з відключеннями електрики, і громадянам важливо мати стабільний зв'язок та інтернет.

Оператори мобільного зв'язку запевнили, що вони підготувалися до таких ситуацій. Вони встановили резервне живлення на своїх базових станціях.

Київстар https://www.finguin.guru/ru/kak-zablokirovat-nomer-poteryannogo-telefona/
Київстар https://www.finguin.guru/ru/kak-zablokirovat-nomer-poteryannogo-telefona/

Компанії придбали нові акумулятори, які можуть працювати 4-6 годин і швидко заряджаються. Vodafone купив 13,5 тисяч нових батарей і планує придбати ще 4612 у 2024 році. Lifecell збільшив кількість базових станцій з новими батареями в 6 разів і планує додаткове збільшення на 60% до кінця року.

Київстар встановив нові акумулятори, які можуть працювати до 6 годин без підзарядки. Також мобільні оператори закуповують генератори, щоб забезпечити роботу важливих об'єктів. За останні півроку lifecell підключив сотні населених пунктів до генераторів.

Популярні новини зараз
В Україні вводять нові графіки відключень світла — як визначатимуть черги Позбавлять прописки без вашого відома – хто ризикує стати "безхатьком" Українцям заплатять 20 тисяч гривень, але треба поквапитись Категорії українців, які матимуть право на відстрочку з 1 липня
Показати ще

Українці без світла, фото Getty Images
Українці без світла, фото Getty Images

Київстар має 2,3 тисячі генераторів, що майже вчетверо більше, ніж раніше. Їх технічні групи починають працювати о п'ятій годині ранку. Vodafone планує придбати 280 нових генераторів у 2024 році.

Крім того, оператори використовують генератори від партнерів та клієнтів для підтримки роботи базових станцій під час тривалих відключень електроенергії. Вони також забезпечили запас пального для цих генераторів.

Нагадаємо, швидкий інтернет лише за 25 гривень: "Київстар" порадував новою послугою

Вам буде цікаво дізнатися новим абонентам "безлім", а старим – кукіль: українці обурені фальшивими умовами "Vodafone"