Для всіх наших дорогих та шанованих читачів, які з великою відповідальністю стежать за своїми платіжками з комуналки, є дуже важлива інформація. Справа в тому, що з 1 травня в Україні настав неопалювальний період при призначенні субсидії.

Допомогу на оплату житлово-комунальних послуг перераховують більшості одержувачів автоматично, однак деяким категоріям слід звернутись до Пенсійного фонду.

Про це стало відомо завдяки запобіганню прес-службі Пенсійного фонду України.

Оформлення пенсії, скріншот: Facebook
Оформлення пенсії, скріншот: Facebook

У ПФУ нагадали, що при поводженні з 1 травня субсидію призначають до 30 квітня 2025 року. У цей же період вона перераховується, якщо не змінилися дані про майновий стан або склад домогосподарства.

Популярні новини зараз
Газовики проводять заміну лічильників: скільки доведеться заплатити й чи можна відмовитись Сонячна буря викликає масштабний збій енергосистем: постраждає вся планета Українців ловитимуть посеред вулиці — ТЦК отримали нові повноваження по перевірці документів Доведеться заплатити штраф "за заначку": коли доведеться віддати 20% суми
Показати ще

Оформлення субсидій, скріншот: Facebook
Оформлення субсидій, скріншот: Facebook

Необов'язково звертатися за субсидією одразу у травні. Якщо звернутися протягом двох місяців, тобто ще й у червні, субсидію нараховуватимуть спочатку неопалюваного періоду.

Оформлення субсидії. Фото: скрін youtube
Оформлення субсидії. Фото: скрін youtube

Також протягом червня є час звернутися за продовженням житлової субсидії чи пільги на оплату комунальних послуг певної категорії населення, яка відповідає чотирма таким критеріям:

• людина отримує житлово-комунальну субсидію чи пільгу;

• отримувала її 24 лютого 2022 року;

• жила чи мешкає на тимчасово окупованій території або там, де йдуть активні бойові дії;

• не зверталися до Пенсійного фонду чи соцзахисту для перепризначення субсидії та пільг.

Оформлення субсидії. Фото: скрін youtube
Оформлення субсидії. Фото: скрін youtube

Правила надання субсидій у червні не змінюватимуться. Також без змін залишиться перелік документів, які потрібно надати. Нагадаємо, ця заява та право на доходи. Свою особу потрібно буде підтвердити паспортом або документом, що його замінює при подачі особисто до Пенсійного фонду.

Нагадаємо, трьом категоріям пенсіонерів наперед перерахували виплати: хто отримав підвищення.

Раніше повідомлялося, 10 прожиткових мінімумів щомісяця: хто з пенсіонерів шикуватиме у 2024 році.

Також, субсидії для людей, яких немає: чи виправдані виплати на окуповані території.