Правила, що затвердила Урядова комісія, про те, як розподіляти електричну енергію в умовах обмежень, мають на меті визначити, хто отримає перевагу у доступі до неї у важливих ситуаціях.

Це означає, що під час енергетичних криз або надзвичайних ситуацій, коли ресурс стає обмеженим, електропостачання буде розподілено за певними пріоритетами.

Пацієнт у лікарні / фото: depositphotos
Пацієнт у лікарні / фото: depositphotos

Серед об'єктів, які мають отримувати перевагу у доступі до електроенергії, належать медичні заклади державної та комунальної власності. Це включає лікарні, поліклініки, та інші медичні установи, де забезпечується надання медичної допомоги.

Причина такого рішення полягає в тому, що ці установи є критично важливими для збереження здоров'я та життя громадян, особливо в умовах надзвичайних ситуацій, наприклад, під час воєнного стану або надзвичайних стихійних лих.

Популярні новини зараз
Гороскоп на тиждень 17-23 червня для всіх знаків Зодіаку: знайомства Овнів, війна Близнят та скандалу Козорогів Краще на якийсь час переїхати: п'ять областей відключатимуть частіше за інших - список Викорініть з себе "радянщину": 5 звичок, які час залишити в минулому "Київстар" оголосив про нові зміни: вже з сьогоднішнього дня
Показати ще

Приймальня лікарні. Фото: скриншот з відео
Приймальня лікарні. Фото: скриншот з відео

Застосування цього порядку дозволить зберегти цілісність електроенергетичної системи України в умовах обмежень та забезпечити безперебійне функціонування медичних установ у будь-яких умовах. Таке рішення є важливим кроком для підтримки суспільного здоров'я та безпеки в країні.

Також наш портал інформував, відключення електроенергії: українцям нагадали, що може бути набагато гірше

Раніше Знай.ua стало відомо про те, що чи перестануть в Україні відключати світло після потепління

Вам буде цікаво дізнатися тарифи на електроенергію обіцяють по 5 грн за кВт вже з 1 червня