З початку 2024 року в Україні виникли значні зміни у вимогах до отримання пенсії. Тепер, щоб мати можливість вийти на пенсію у віці 60 років, необхідно мати мінімум 32 роки страхового стажу.

Це означає, що протягом свого життя людина повинна була працювати на різних роботах та реєструватися офіційно, а також сплачувати єдиний соціальний внесок. Однак, для багатьох це становить проблему, оскільки багато хто працює неофіційно, не реєструючись офіційно та не сплачуючи внески.

Страхові внески для збільшення пенсії
Страхові внески для збільшення пенсії

У 2028 році ситуація стане ще складнішою, оскільки вимога до страхового стажу зросте до 35 років для отримання пенсії у 60 років. Це ще більше ускладнить можливість отримання пенсії для багатьох людей.

Однак, для тих, хто не набрав необхідний стаж до 60 років, є можливість вийти на пенсію у 63 роки. В такому випадку вимоги до стажу трохи пом'якшуються, але все одно залишаються високими.

Популярні новини зараз
Дадуть лише тиждень: кому необхідно повторно оновити облікові дані Автівки примусово вилучатимуть і продаватимуть з аукціону: в пастку потраплять тисячі українців Доведеться заплатити штраф "за заначку": коли доведеться віддати 20% суми Олена Бюн розповіла, хто насправді замовив убивство Ірини Фаріон
Показати ще

Трудовий стаж
Трудовий стаж

Остання можливість отримати пенсію відкривається у віці 65 років, але тут потрібно мати принаймні 15 років страхового стажу. Якщо ж стаж нижчий, то можна розраховувати лише на соціальну допомогу, проте її розмір обмежений та потребує постійного підтвердження відповідності критеріям.

Раніше Знай.ua стало відомо про те, що українцям повідомили про значне підвищення пенсій: хто отримає більше вже до кінця року

Вам буде цікаво дізнатися отримання пенсії на карту: ПФУ нагадав правила, які не можна ігнорувати пенсіонеру