Протягом тижня до кінця травня уряд ухвалить остаточне рішення щодо нових тарифів на електроенергію для побутових споживачів, про що повідомив міністр енергетики Герман Галущенко.

На засіданні "години запитань до уряду" у Верховній Раді в п'ятницю міністр зазначив, що це питання зараз активно розглядається і остаточні розрахунки проводяться.

Галущенко пояснив, що ймовірно встановлять різні ціни.

Енергетики. Фото: скрін youtube
Енергетики. Фото: скрін youtube

Це означає, що тарифи будуть залежати від обсягів використаної електроенергії: для споживачів, які використовують менше електроенергії, тарифи можуть бути нижчими, а для тих, хто використовує більше - вищими.

Популярні новини зараз
"ПриватБанк" відбере в українців безкоштовну послугу, яку любили усі Українцям остаточно випатрають гаманці: в уряді вигадали нові податки Доведеться заплатити штраф "за заначку": коли доведеться віддати 20% суми Гроші змусять повернути державі: українців попередили
Показати ще

Таким чином, замість єдиного тарифу для всіх споживачів, будуть різні тарифи залежно від рівня споживання. Міністр також повідомив, що уряд зараз здійснює розрахунки щодо додаткових надходжень до бюджету, які можна отримати від підвищення тарифів. Ці кошти необхідні для фінансового збалансування енергоринку.

енергетика, вишки, тарифи, електроенергія \\ фото Знай.UA
енергетика, вишки, тарифи, електроенергія \\ фото Знай.UA

Зокрема, уряд розраховує на додаткові доходи від державних компаній "Енергоатом" та "Укргідроенерго", які виплачують дивіденди до державного бюджету. Ці розрахунки важливі для забезпечення стабільності енергоринку та покриття витрат на виробництво електроенергії.

Галущенко сказав, що наразі ціни на електроенергію для людей занадто низькі, щоб покрити витрати на її виробництво. Тому компанії "Енергоатом" і "Укргідроенерго" мають компенсувати різницю між ринковою ціною електрики та тим, що ми платимо, щоб забезпечити електрику для населення.

Електроенергетика, фото: lexinform.com.ua
Електроенергетика, фото: lexinform.com.ua

Це означає, що зараз виробники електроенергії працюють з втратами, що погано впливає на їх фінанси та на енергоринок в цілому. Нові тарифи спрямовані на те, щоб збалансувати витрати на виробництво електроенергії та її ціну для споживачів, щоб підтримати стабільну роботу енергосистеми країни.

Нагадаємо, нардеп Василь Мокан розповів, коли варто очікувати на підвищення комунальних тарифів: “Сильно постраждала наша генерація”

Вам буде цікаво дізнатися черговий удар по гаманцю: як зміняться тарифи на воду влітку