Українські супермаркети перерахували ціни на популярну "молочку". Йогурт, маргарин і кисломолочний сир тепер обійдуться дорожче. Наскільки серйозним виявилось подорожчання, показують дані моніторингу на порталі "Мінфін".

Продукти харчування забиратимуть із гаманців українців ще більше грошей. Під кінець травня у супермаркетах зросли ціни на одну з найпопулярніших категорій товарів – "молочку".

Молочна продукція, скріншот: YouTube
Молочна продукція, скріншот: YouTube

Ціни на йогурт

Популярний йогурт "Активіа" Класичний 1,5% трохи виріс у ціні - в середньому з 26,76 до 26,85 гривні за 290 мл. Цей же продукт, але у тарі об'ємом 580 мл, продається в середньому по 29,02 гривні.

Ціни на йогурт. Фото: скрін Мінфін
Ціни на йогурт. Фото: скрін Мінфін

Популярні новини зараз
Через кордон не пустять: українцям, які їдуть до Польщі, оголосили важливе правило Тарифний зашморг: за які комунальні послуги доведеться платити більше Графіки відключення електроенергії на 25 червня Комунальники вирішили встановити тарифний рекорд: з липня доведеться платити набагато більше
Показати ще

Ціни на маргарин

Маргарин "Олком" Вершковий 72,5% збільшився в ціні одразу більш ніж на 2 гривні та в середньому продається по 33,95 гривні за 200-грамову упаковку. Маргарин "Щедро" Вершковий спеціальний 72,5% також подорожчав, але не так відчутно. Середній цінник піднявся з 33,26 до 34,03 гривні за 250 грамів.

Ціни на маргарин. Фото: скрін Мінфін
Ціни на маргарин. Фото: скрін Мінфін

Ціни на кисломолочний сир

Найбільш відчутно зросли ціни саме на цей популярний молочний продукт. Так, кисломолочний сир торгової марки "Простонаше" 9% коштуватиме 7,37 гривні дорожче. За 300 грамів у середньому доведеться заплатити 82,04 гривні.

Ціни на сир. Фото: скрін Мінфін
Ціни на сир. Фото: скрін Мінфін

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, крупи та макарони за новими цінами: чи вдасться хоч трохи заощадити.

Також наш портал інформував, подорожчання електроенергії завдасть подвійного удару: про доступні продукти доведеться забути.

Крім того, ми писали, темпи подорожчання прискорюються: як змінилися ціни на цибулю, буряк та моркву.