Ситуація в енергетичній системі України залишається складною через обстріли з боку російської армії. Верховна Рада заявила про необхідність перегляду тарифів на електроенергію, які, ймовірно, зростуть удвічі протягом цього року. Проте держава обіцяє підтримати вразливі верстви населення.

Про це повідомила Вікторія Гриб, нардеп та голова підкомітету Верховної Ради з питань енергобезпеки.

Субсидія за житлово-комунальні послуги
Субсидія за житлово-комунальні послуги

Вона каже, що точні цифри підвищення тарифу на електроенергію поки невідомі, оскільки це залежатиме від багатьох факторів та рішення енергетичного регулятора.

"Я чую різні цифри. Все залежатиме від того, яке рішення ухвалить безпосередньо наш регулятор енергетичний. Дивитимемося. Але, можливо, навіть вдвічі буде підвищено тариф", – сказала Вікторія Гриб.

Популярні новини зараз
Гороскоп на тиждень 17-23 червня для всіх знаків Зодіаку: знайомства Овнів, війна Близнят та скандалу Козорогів Українка виграла півмільйона гривень за одну мить: як звичайний похід до магазину змінив усе життя ТЦК заганяють українців у боргову петлю – адвокат розповів про підступну схему Зірки зійшлися: цим знакам Зодіаку червень принесе здійснення найзаповітніших мрій
Показати ще

Вона додала, що багато залежить від стану енергосистеми. Якщо виникне дефіцит електроенергії, доведеться використовувати генератори або закуповувати електрику за кордоном, що значно збільшить витрати.

"Використовуватимемо генератори, а якщо використовуємо генератори, то тоді кіловат коштує в чотири-п'ять разів дорожче, ніж той, що маємо сьогодні", – наголосила Вікторія Гриб.

За її словами, підвищення тарифів – це вимушений захід.

Нагадаємо, чому світло відключають саме вночі

Раніше ми писали про ФСГ: що за послуга та чому рахунки за воду через неї можуть стати більше