У 2024 році деякі українські пенсіонери зможуть отримувати по-справжньому гідні виплати – у розмірі 10 прожиткових мінімумів. Про це йдеться у матеріалі "24 Канали".

З початку року у багатьох українських пенсіонерів змінився розмір виплат. Декому додали лише кілька сотень гривень, а іншим - понад 2,5 тисячі гривень.

Пенсіонери. Фото: скрін youtube
Пенсіонери. Фото: скрін youtube

Так, мінімальна пенсія у 2024 році збільшилася на 268 гривень – до 2361 гривні. Водночас розмір максимальної пенсії зріс на 2680 гривень. Пенсіонери, які отримують дані виплати, можуть "жити на широку ногу", адже за українськими мірками отримують цілу гору грошей.

Пенсіонери. Фото: скрін youtube
Пенсіонери. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
Закінчення війни вже близько – старець Діонісій обнадіяв українців пророцтвом Краще на якийсь час переїхати: п'ять областей відключатимуть частіше за інших - список Викорініть з себе "радянщину": 5 звичок, які час залишити в минулому З інших беруть пару тисяч: кому з українців задарма встановлять двозонні електролічильники
Показати ще

Щомісячний розмір максимальної пенсії становить 10 прожиткових мінімумів, що на даний момент – 23 610 гривень.

Варто зазначити, що отримувати максимальну пенсію в Україні можуть лише певні категорії громадян, зокрема, це вчені, народні депутати, державні службовці та працівники органів місцевого самоврядування.

Вищими пенсійними виплатами можуть похвалитися хіба що судді. Ця категорія може отримувати близько 100 тисяч гривень на місяць й більше.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, Пенсійний фонд назвав 5 причин, через які можуть зупинити нарахування пенсії: як не залишитися без грошей.

Також наш портал інформував, отримайте менше – не дивуйтесь: Пенсійний фонд попередив про зміну розміру субсидії.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, нарахували 25 000 гривень пенсії, а платять копійки: чому деякі пенсіонери одержують менше, ніж їм належить.