В Україні поки що тривають дискусії, якою має бути нова ціна на світло. Паралельно розглядається можливість повернення до диференційованого тарифу. Про це у коментарі OBOZ.UA розповіли співрозмовники в уряді.

В уряді та Верховній Раді не приховують, що незабаром українцям доведеться платити за електроенергію за новою ціною. Необхідність підвищити тарифи виникла через серйозне пошкодження енергосистеми після масованих ударів ворога.

Відновлення енергосистеми. Фото: скрін youtube
Відновлення енергосистеми. Фото: скрін youtube

Багато нардепів вважають, що вартість електроенергії для побутових споживачів може піднятися майже до 4 гривень за кіловат. Втім, остаточного рішення поки що немає.

Паралельно розглядається можливість повернення до диференційованого тарифу. Тобто платити вищі суми доведеться громадянам, які споживають великий обсяг електроенергії.

Популярні новини зараз
Ці каші варити й не потрібно: екстрений перелік круп для відключення світла Заженуть у борги, а ви й знати не будете: клієнти Ощадбанку скаржаться на списання коштів Мобілізація 2024: як держава "закручує гайки" для ухилянтів "Київстар" оголосив про нові зміни: вже з сьогоднішнього дня
Показати ще

Тарифи на електроенергію Фото: скрін youtube
Тарифи на електроенергію Фото: скрін youtube

Проте, навіть такий підхід не врятує населення від подорожчання. Щоб отримати необхідний ресурс для відновлювальних робіт, доведеться підвищувати ціни загалом для всіх.

В уряді вважають, що тариф на електроенергію має відповідати ринковій ціні. Однак такий перехід відбуватиметься поступово.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, що електроенергія подорожчає вже наприкінці травня: українців приголомшили новими цінами.

Також наш портал інформував, пільги на комунальні послуги: що потрібно зробити, щоб не залишитися без державної допомоги.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, такі платіжки тільки в кошмарах сняться: скільки віддамо за газ і світло цього літа.