Нещодавно уряд представив у Верховній Раді новий законопроект, який у разі ухвалення внесе зміни до кількох законодавчих актів щодо теплозабезпечення.

Про це повідомив представник Кабінету Міністрів у Верховній Раді Тарас Мельничук.

Цей законопроект спрямований на вирішення проблеми кредиторської заборгованості підприємств, які займаються тепло-, водопостачанням та водовідведенням.

тепло
тепло

У документі містяться пропозиції щодо зміни механізму формування та встановлення тарифів на теплову енергію, у тому числі одержувану від альтернативних джерел енергії. Також буде уточнено повноваження уряду та місцевої влади у сфері теплопостачання.

Популярні новини зараз
ТЦК заганяють українців у боргову петлю – адвокат розповів про підступну схему Закінчення війни вже близько – старець Діонісій обнадіяв українців пророцтвом 21 грн на день, а на місяць – майже 600 грн: "Київстар" приголомшив "грабіжницькими" умовами В Україні хочуть змінити систему соцдопомоги: на що розраховувати людям
Показати ще

Для громадян важливим аспектом може стати зміна вимог щодо укладання договорів теплопостачальними організаціями у багатоквартирних будинках.

Тепломережі / фото
Тепломережі / фото: відкриті джерела

Законопроект передбачає чіткі напрямки проведення взаєморозрахунків та можливості погашення заборгованості підприємств шляхом взаєморозрахунків щодо різниці в тарифах.

Крім того, значна частина законопроекту регулює взаємини між учасниками енергоринку. Хоча повний текст проекту поки що не опубліковано, інформація про нього вже доступна на сайті Верховної Ради.

Крім того, Знай.ua розповідав про літній тариф на блакитне паливо: скільки грошей віддамо

Також наш портал інформував, українцям дали шанс позбутися боргів за комуналку: далі може стати гіршим