Українців попередили про запровадження нових цін на послуги зі збирання та вивезення побутових відходів. Передбачається, що подорожчання становитиме одразу майже 60%.

Нові тарифи на комунальну послугу готуються запровадити для мешканців міста Миколаїв. Про це офіційно заявили на сайті міської ради.

Вивіз сміття. Фото: скрін youtube
Вивіз сміття. Фото: скрін youtube

Серед причин підвищення тарифів на послуги виділяють зростання цін на матеріали для ремонту засобів механізації, збільшення розміру земельного податку, а також зміну порядку обчислення екологічного податку.

Населенню доведеться платити на 57,75% більше – 230,92 гривні за кубометр відходів.

Популярні новини зараз
Українців можуть змусити повернути виплати: юристи кажуть, що все законно Сюрприз напередодні зими: з 1 жовтня будуть нові тарифи на опалення та гарячу воду Гороскоп на тиждень 24-30 червня для всіх знаків Зодіаку: смуга удачі Тельців, напруга Водоліїв та розчарування Дів Комунальники вирішили встановити тарифний рекорд: з липня доведеться платити набагато більше
Показати ще

"Новий тариф на послуги із збирання та перевезення змішаних побутових відходів буде складати 230,92 грн. за 1 м.куб., що на 57,75% більше попередньо встановленого, а на послуги із збирання та перевезення великогабаритних та ремонтних побутових відходів буде складати 278,45 грн. за 1 м.куб., що на 8,77 % більше", - йдеться у повідомленні.

Платіжки за комуналку Фото: скрін youtube
Платіжки за комуналку Фото: скрін youtube

Так, середньомісячна плата на одну особу складе:

  • для мешканців багатоквартирних будинків – 42,95 гривні з особи на місяць;
  • за відсутності одного з видів благоустрою – 49,56 гривні на місяць;
  • для мешканців приватного сектору – 79,08 гривні з особи на місяць.

Раніше портал Знай повідомляв, штрафи та арешт рахунків – не найстрашніше: юрист попередив боржників за комуналку.

Також наш портал інформував, не тільки електроенергія вдарить по гаманцю: яка комунальна послуга подорожчає з 1 червня.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, боржникам за комуналку приготували болісне випробування: юрист розповів, до чого готуватися.