Українців попередили про запровадження нових цін на послуги зі збирання та вивезення побутових відходів. Передбачається, що подорожчання становитиме одразу майже 60%.

Нові тарифи на комунальну послугу готуються запровадити для мешканців міста Миколаїв. Про це офіційно заявили на сайті міської ради.

Вивіз сміття. Фото: скрін youtube
Вивіз сміття. Фото: скрін youtube

Серед причин підвищення тарифів на послуги виділяють зростання цін на матеріали для ремонту засобів механізації, збільшення розміру земельного податку, а також зміну порядку обчислення екологічного податку.

Населенню доведеться платити на 57,75% більше – 230,92 гривні за кубометр відходів.

Популярні новини зараз
Пенсія зросте і без індексації: стареньким пообіцяли доплачувати майже 1000 грн "Розраховуйте на себе": ДТЕК хоче, щоб українці самі готувалися до зими Автівки примусово вилучатимуть і продаватимуть з аукціону: в пастку потраплять тисячі українців Олена Бюн розповіла, хто насправді замовив убивство Ірини Фаріон
Показати ще

"Новий тариф на послуги із збирання та перевезення змішаних побутових відходів буде складати 230,92 грн. за 1 м.куб., що на 57,75% більше попередньо встановленого, а на послуги із збирання та перевезення великогабаритних та ремонтних побутових відходів буде складати 278,45 грн. за 1 м.куб., що на 8,77 % більше", - йдеться у повідомленні.

Платіжки за комуналку Фото: скрін youtube
Платіжки за комуналку Фото: скрін youtube

Так, середньомісячна плата на одну особу складе:

  • для мешканців багатоквартирних будинків – 42,95 гривні з особи на місяць;
  • за відсутності одного з видів благоустрою – 49,56 гривні на місяць;
  • для мешканців приватного сектору – 79,08 гривні з особи на місяць.

Раніше портал Знай повідомляв, штрафи та арешт рахунків – не найстрашніше: юрист попередив боржників за комуналку.

Також наш портал інформував, не тільки електроенергія вдарить по гаманцю: яка комунальна послуга подорожчає з 1 червня.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, боржникам за комуналку приготували болісне випробування: юрист розповів, до чого готуватися.