У рамках Програми медичних гарантій низка послуг, серед яких консультація спеціаліста, лабораторні чи візуальні дослідження гарантовано надаються безкоштовно саме з е-управлінь.

Напрями в електронному вигляді можуть надавати лікарі первинної допомоги та лікарі-фахівці, які працюють в електронній системі охорони здоров'я (ЄЗОЗ).

Прийом у лікаря, скріншот: YouTube
Прийом у лікаря, скріншот: YouTube

Е-напрямок виписує той лікар, який приймає рішення щодо необхідності провести додаткові обстеження — консультації, лабораторні дослідження тощо.

Крім отримання консультації до лікаря-фахівця, ви також можете отримати е-посібник з візуалізації та лабораторної діагностики.

Популярні новини зараз
Українцям дозволять відкупитися від мобілізації – новий закон вже на підході Мобілізація 2024: як держава "закручує гайки" для ухилянтів Пенсіонерам підвищили ще одну надбавку: хто отримає на 300 гривень більше Чи витримають школярі спеку: МОН вводить жорсткі заходи
Показати ще
  • Візуалізація – це рентген, ультразвукова діагностика, магнітно-резонансна та комп'ютерна томографія, ангіографія, енцефалографія та багато інших.
  • Лабораторна діагностика має на увазі біохімічні, бактеріологічні, імунологічні, генетичні, цитологічні, вірусологічні та інші дослідження.

Куди звернутися із напрямком – може вибрати пацієнт. Це може бути комунальна установа або приватна клініка або лікар-ФОП, які законтрактовані з НСЗУ за відповідним пакетом послуг, — у такому разі ви можете отримати допомогу у напрямку безкоштовно.

Ліки за е-рецептом. Фото: Youtube
Ліки за е-рецептом. Фото: Youtube

Після того, як лікар сформує вам е-управління, на телефон прийде смс із кодом цього напряму — цей код і є основним підтвердженням отримання е-управління. Лікар може оформити направлення на групу послуг. Такий груповий напрямок все одно матиме один номер — 16-значний код, який складається з цифр та букв.

Наголошують, що на прийом до деяких лікарів-фахівців без направлення. Це зокрема гінеколог, психіатр, стоматолог, нарколог, фтизіатр.

Нагадаємо, що вчені перевернули світ з ніг на голову - для чого людям потрібен сон і чи він точно "лікує".