Якщо ви не сплачуєте рахунки за комунальні послуги для своєї квартири, це може призвести до негативних наслідків. По-перше, вам можуть нарахувати пеню, яка є додатковою сумою, яку ви повинні заплатити за заборгованість .

Ця пеня може бути встановлена ​​відповідно до умов та договору з постачальником послуг. Крім того, якщо ви ігноруєте свої платежі протягом тривалого періоду, вам може бути нараховано штраф.

Комуналка. Фото: скрін youtube
Комуналка. Фото: скрін youtube

Це може бути додаткова сума, яка покарає вас за невчасну оплату. І, нарешті, якщо ви продовжуватимете уникати платежів, постачальник послуг може припинити постачання води, електроенергії, газу та інших комунальних послуг у вашу квартиру.

З 2024 року український закон дозволяє знову нараховувати пеню за несплату комунальних рахунків, оскільки мораторій на це було скасовано. Це означає, що якщо ви не сплачуєте свої рахунки, вам може бути нарахована пеня.

Популярні новини зараз
ТЦК отримали офіційний дозвіл запихувати чоловіків в автобуси – є певні умови "Київстар" оголосив про нові зміни: вже з сьогоднішнього дня Пенсіонерам встановили обмеження: кому не світить підвищення виплат Вибачте, банк безсилий: у клієнтів "Привату" зникають з карт останні гроші
Показати ще

Рахунок за комуналку. Фото: скрін youtube
Рахунок за комуналку. Фото: скрін youtube

Наприклад, ця пеня може становити трохи більше 0,01% від вашої заборгованості. Такі заходи призначені для стимулювання людей до своєчасної оплати рахунків та фінансової стабільності для постачальників комунальних послуг.

Також наш портал інформував, зберігати паперові платіжки три роки: у YASNO розкрили важливий нюанс

Раніше Знай.ua стало відомо про те, що стосується не всіх: українцям дозволили отримати знижку на оплату газу, як це зробити

Вам буде цікаво дізнатися у магазині підсунули неякісний товар: як повернути гроші