Невелика кількість українців може заробити собі гідну пенсію та непогано почуватися на заслуженому відпочинку.

Навіть за умови, що людина заробляє понад 30 тисяч гривень, на старість особливо розгулятися не вийде. Відповідні розрахунки публікує OBOZ.UA.

Оформлення пенсії, скріншот: YouTube
Оформлення пенсії, скріншот: YouTube

Згідно з останніми даними Пенсійного фонду, в Україні середня зарплата, за якою сплатили єдиний соціальний внесок, становить 16 836 гривень. Так, якщо припустити, що людина отримує зарплату вдвічі вищу за середню (понад 33 тисячі гривень), то розмір її майбутньої пенсії складе 9 491,5 гривні.

Втім, отримувати таку виплату пенсіонер зможе лише за умови, що окрім високої зарплати, він також має мінімум 35 років страхового стажу.

Популярні новини зараз
Українцям нагадали про надбавки до пенсії: кому можуть доплатити Пенсіонерів змусять працювати на п’ять років довше – хто може забути про пенсію у 60 років ТЦК стануть "невидимками" для ухилянтів: про які повноваження говорять Потрібно терміново нести документи: українським пенсіонерам дозволили у червні "відновити" виплати
Показати ще

Виплати. Фото: скрін youtube
Виплати. Фото: скрін youtube

Але навіть отримуючи пенсію майже в 10 тисяч гривень буде важко розгулятися, адже ціни на продукти, ліки та тарифи на комуналку не стоять на місці.

Варто зазначити, що в Україні налічується близько 2,7 мільйона пенсіонерів, які продовжують працювати. У середньому вони одержують виплати у розмірі 6 тисяч гривень. Це дуже непогано, якщо враховувати, що близько 2,6 мільйона пенсіонерів отримують пенсію до 3 тисяч гривень.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, не втрачайте гроші: як українським пенсіонерам перерахувати пенсію.

Також наш портал інформував, до Пенсійного фонду можна не йти: як виправити дані для нарахування пенсії.

Крім того, інформаційний портал "Знай" повідомляв, дивно, але така у багатьох: яка буде пенсія, якщо зарплата 15 тисяч гривень.