Щоб пенсіонери, які колись були військовослужбовцями, не втратили свої пенсійні виплати, їм потрібно підтвердити свою особу. Якщо вони переселилися в Україну до 24 лютого 2022 року і ще не підтвердили свою особу, вони можуть зробити це зараз.

Для того, щоб пройти ідентифікацію, треба зайти особисто до відділення Ощадбанку або Пенсійного фонду. Потім увійти на вебпортал електронних послуг ПФУ за допомогою спеціального електронного підпису.

Українські пенсіонери, скріншот: YouTube
Українські пенсіонери, скріншот: YouTube

Звернутися через відеодзвінок, можна подати заявку на вебпорталі ПФУ або зателефонувати за номерами Фонду. Якщо ви за кордоном, отримати український документ про ваше життя в закордонному посольстві чи консульстві і подати його до місцевого органу ПФУ, де вас обліковують.

Документи можна надсилати через вебпортал ПФУ або поштою. Щоб пенсіонер, який зараз за кордоном, міг продовжувати отримувати свою пенсію, йому потрібно отримати документ від українського посольства або консульства, що підтверджує, що він ще живий.

Популярні новини зараз
"ПриватБанк" відбере в українців безкоштовну послугу, яку любили усі Забули чек у магазині - потрапили до рук шахраїв: як працює нова схема Сонячна буря викликає масштабний збій енергосистем: постраждає вся планета Автівки примусово вилучатимуть і продаватимуть з аукціону: в пастку потраплять тисячі українців
Показати ще

Пенсіонер вдома
Пенсіонер вдома

Потім цей документ разом із заявою на ідентифікацію, потрібно надіслати до місцевого відділення Пенсійного фонду України, де пенсіонер отримує пенсію.

Оригінал документа разом із заявою можна надіслати поштою або у формі скану через вебпортал електронних послуг ПФУ. Якщо ви використовуєте вебпортал, то потрібно мати електронний підпис.

Нагадаємо, як забезпечити себе фінансово при звільненні

Раніше ми писали про те, що оновлення субсидії до 1 липня: хто має звернутися за продовженням