Українці часом стикаються з тим, що суми в платіжках за воду не збігаються з фактичним рівнем споживання. У "Кременчукводоканалі" пояснили, звідки беруться "зайві" цифри.

При проведенні нарахувань за календарний місяць порівнюється обсяг води, який було подано до будинку, із сумарним обсягом споживання мешканцями за показниками їх лічильників. Якщо цифри не збігаються, виникає так званий небаланс. Він може бути як позитивним, і негативним.

Вода з крану. Фото: скрін youtube
Вода з крану. Фото: скрін youtube

Так, якщо виявиться, що жителі, згідно з показниками лічильників, споживали води менше, ніж було подано до будинку, то різницю доведеться сплатити всім споживачам, які мешкають у будинку.

"В такому випадку, при проведенні нарахувань за надані послуги кожному споживачу, в першу чергу визначається обсяг води, що був ним спожитий відповідно до показань його квартирного лічильника, а також додатково на споживача розподіляється частка від небалансу, пропорційно до його споживання", - пояснили у водоканалі.

Популярні новини зараз
Асфальт буде плавитись під ногами: в Україну знову повернеться спекотна погода Українців ловитимуть посеред вулиці — ТЦК отримали нові повноваження по перевірці документів Українцям остаточно випатрають гаманці: в уряді вигадали нові податки Доведеться заплатити штраф "за заначку": коли доведеться віддати 20% суми
Показати ще

Платіжки за воду. Фото: скрін youtube
Платіжки за воду. Фото: скрін youtube

Зазначається, що розмір небалансу може збільшитись, якщо споживачі не передають своєчасно показники лічильників. У такому разі споживання води розраховується за середньодобовим обсягом за попередні 12 місяців.

Раніше портал Знай повідомляв, "Водоканал" просить не пити киян воду з-під крана: чому і скільки діє заборона.

Також наш портал інформував, з 1 червня українці платитимуть за воду за оновленим тарифом: кому радять приготуватися.

Крім того, ми писали, боржникам за воду почнуть приходити червоні платіжки: кому загрожують відключення.