В Пенсійному фонді України розповіли алгоритм здійснення виплати за лікарняним. Українцям пояснили, хто та як зможе отримати ці виплати та скільки часу це займе.

Про це повідомили у ПФУ.

Згідно з новими правилами, процес оформлення та отримання допомоги став більш зручним та прозорим. Щоб застрахована особа отримала лікарняні виплати, необхідна чітка координація усіх сторін: працівника, роботодавця, лікаря та Пенсійного фонду України (ПФУ).

Лікарняні. Фото: скрін youtube
Лікарняні. Фото: скрін youtube

Застрахована особа, тобто працівник, звертається до лікаря, щоб отримати листок непрацездатності (лікарняний).

Популярні новини зараз
Прийдуть з перевіркою до кожного: змінилися правила соціальних виплат Пенсіонери зможуть отримати одноразову грошову допомогу ПриватБанк блокує гроші пенсіонерів Вистачить на кілька буханок хліба: пенсіонерам доплатять у вересні 570 гривень
Показати ще

Лікар, на підставі діагнозу, видає лікарняний, де зазначаються дані про причину та тривалість непрацездатності працівника.

Роботодавець протягом 5 днів з моменту отримання листка непрацездатності (лікарняного) від працівника роботодавець має скласти та подати до ПФУ заяву-розрахунок. Заява-розрахунок може бути подана в електронній формі через вебпортал електронних послуг ПФУ або в паперовій формі до найближчого відділення ПФУ.

Пенсійний фонд України після опрацювання заяви-розрахунку ПФУ протягом 3 днів перераховує кошти на рахунок роботодавця. Роботодавець, у свою чергу, протягом 10 днів з дня отримання коштів від ПФУ, виплачує працівникові лікарняні.

Лікарняні. Фото: Youtube
Лікарняні. Фото: Youtube

Нагадаємо, що в Україні змінили терміни виплати лікарняних.

Як повідомляли раніше, українцям повідомили, що саме може вплинути на виплату лікарняних.

Як писав "Знай" раніше, ПФУ розповіли, кому не будуть виплачувати кошти після хвороби.