Цього року в Україні відновлять програму єОздоровлення, яка дозволить дітям знову поїхати на літній відпочинок. Варто знати, хто і скільки отримає на путівки до літніх таборів і хто може скористатися цією послугою.

Про це розповідають у пресслужбі Міністерства соціальної політики України.

Що відомо про цю послугу

Як і минулого року, держава надає сім'ям з дітьми можливість отримати кошти на їхнє оздоровлення. Виплата здійснюється на рахунок у ПриватБанку, який батьки мають відкрити спеціально для цієї мети.

За ці кошти можна придбати путівку до будь-якого закладу оздоровлення та відпочинку, який бере участь у програмі. Перелік закладів буде доступний на сайті Міністерства соціальної політики.

Держава виплачує 15 980 грн (п'ять прожиткових мінімумів) на оздоровлення кожної дитини віком від 6 до 18 років. Вартість путівки може відрізнятися залежно від категорії закладу.

Популярні новини зараз
5 знакам східного гороскопу казково пощастить у липні-2024: на кого чекає біла смуга після труднощів Приймати ванну будемо тільки у свята: водопостачання може подорожчати майже вдвічі Війна в Україні триватиме до 2029: відомий астролог шокував передбаченням Випробування темрявою та холодом: експерт закликав готуватися
Показати ще

Соціальна допомога, скріншот: YouTube
Соціальна допомога, скріншот: YouTube

Кому можна скористатися цією програмою

Путівки через програму єОздоровлення доступні для:

  • Діти з інвалідністю, які виховуються в сім'ях з низьким рівнем доходу.

  • Діти з багатодітних сімей, які також мають низький рівень доходу.

Дитина не повинна була отримувати путівки до дитячих закладів оздоровлення та відпочинку в поточному році за рахунок бюджетних коштів (державного або місцевого) будь-якого рівня, в іншому випадку, послугою не можна буде скористуватись.

Жінка з дитиною
Жінка з дитиною

Нагадаємо, що українським сім'ям можуть виплатити 10800 гривень.

Як повідомляли раніше, в Україні можна отримати грошову компенсацію від "Ощадбанку".

Як писав "Знай" раніше, як отримати компенсацію за комуналку.