Для того, щоб ваші сплачені податки правильно відображалися у вашій податковій картці, дуже важливо правильно заповнювати поле "Призначення платежу" при здійсненні платежів.

Якщо ваш банк чи інший фінансовий сервіс не використовує нову форму цього поля, ви все ще можете заповнювати його за старою схемою.

Податки / фото: Freepik
Податки / фото: Freepik

"Призначення платежу" допомагає ідентифікувати ваші платежі в системі податкових органів і правильно зараховувати їх на вашу податкову картку. Особливу увагу потрібно звертати на заповнення коду виду сплати, який вибирається з офіційного переліку.

Якщо ви заповните це поле неправильно, ваша сплата може не зарахуватись належним чином, і в результаті в податковій картці може з’явитися борг, за яким будуть нараховані штрафи та пеня.

Популярні новини зараз
Не виживаєте, а комфортно існуєте: у Мінсоці підрахували, що 7000 грн – норма для українця Дадуть лише тиждень: кому необхідно повторно оновити облікові дані Продаж квартири зажене у мінус: нові податки на нерухомість з’їдять весь прибуток Українців ловитимуть посеред вулиці — ТЦК отримали нові повноваження по перевірці документів
Показати ще

Податки / фото: Freepik
Податки / фото: Freepik

Якщо виявиться, що ви сплатили податок не на той рахунок, необхідно звернутися до центру обслуговування платників податків, щоб вирішити цю помилку.

Ви також можете виправити дані про платеж у своїй податковій картці, подавши відповідну заяву через Центр обслуговування або через Електронний кабінет на сайті податкової. У заяві потрібно вказати всю інформацію про платіж та причину перерахунку коштів.

Нагадаємо, нові податки стягнуть останнє, що у вас є: відомі цифри

Раніше Знай.ua стало відомо про те, що від нерухомості до дронів: компанія експомічника голови Львівської облради Ганущина отримала мільйонні підряди

Вам буде цікаво дізнатися несплата податку на нерухомість: які штрафи вам можуть загрожувати в 2024 році