У червні 2024 року уряд України вводить нову допомогу для внутрішньо переміщених осіб (ВПО) - субсидію на оренду житла. Це частина спеціального дворічного проекту від Міністерства соціальної політики, метою якого є допомога людям, які втратили свої домівки через кризи, поліпшити їхні умови проживання.

Субсидія враховує різницю у вартості оренди в різних частинах країни. Наприклад, оренда у великих містах як Київ значно дорожча порівняно з меншими населеними пунктами. Така гнучкість допоможе забезпечити підтримку залежно від регіональних особливостей.

Гроші / фото: Pinterest
Гроші / фото: Pinterest

Розмір субсидії також залежить від кількості людей у домогосподарстві, яке винаймає житло. Більша кількість осіб потребує більшої житлової площі, що враховується при нарахуванні субсидії.

Якщо сім'я заробляє мало, держава заплатить більшу частину їхньої оренди. Субсидія розрахована так, щоб люди витрачали на оренду не більше 20-30% свого доходу, а все інше доплачувала держава.

Популярні новини зараз
Пенсія зросте і без індексації: стареньким пообіцяли доплачувати майже 1000 грн Наступного місяця пенсія може не прийти – хто з пенсіонерів ризикує залишитися з пустим гаманцем Асфальт буде плавитись під ногами: в Україну знову повернеться спекотна погода Після ТЦК біжіть у банк: фінустанови вимагають оновлення даних
Показати ще

Оформлення субсидії
Оформлення субсидії

Після того, як уряд схвалить цей план, переселенці зможуть подавати заявки на субсидію. Весь процес буде строго контрольований, щоб допомога потрапляла тільки до тих, хто її реально потребує і уникнути обману.

Спочатку нова програма допомоги на оренду житла буде тільки для людей, які були змушені переїхати (ВПО), але з часом можуть додати й інших людей. Це допоможе зробити систему соціальної підтримки кращою і допомагати більшій кількості людей зі знайти житло.

Проєкт соціального житла для переселенців, скріншот з відео
Проєкт соціального житла для переселенців, скріншот з відео

Ця нова допомога дуже важлива, бо допомагає переселенцям легше адаптуватися в нових місцях.

Нагадаємо, виплатять до 500 тисяч гривень: українцям пропонують шалені гроші, як отримати

Вам буде цікаво дізнатися виплати ніхто не чіпатиме: переселенців порадували доброю звісткою