Пенсіонери, які працювали у певних професіях в сільській місцевості та й надалі там живуть, можуть не платити за комунальні послуги. Це стосується вчителів, медпрацівників, фармацевтів, спеціалістів з захисту рослин, а також працівників музеїв, бібліотек та культурних закладів.

Щоб отримати таку пільгу, потрібно пропрацювати за фахом мінімум три роки та працювати на пенсіонерській посаді, яка дає право на пільгу.

пенсіонерка, скріншот з відео
пенсіонерка, скріншот з відео

Також важливо, щоб середній дохід сім'ї не перевищував 4240 гривень на людину за місяць. Пільга діє від моменту звернення і лише до кінця поточного року.

Заяву про надання пільг на оплату житлово-комунальних послуг та документи, які підтверджують ваше проживання в сільській місцевості. Можна подати через центри Пенсійного фонду, місцеві ради, пошту або онлайн через вебпортал Пенсійного фонду або мобільний додаток.

Популярні новини зараз
"Розраховуйте на себе": ДТЕК хоче, щоб українці самі готувалися до зими Наступного місяця пенсія може не прийти – хто з пенсіонерів ризикує залишитися з пустим гаманцем Комунальники зробили попередження для всіх, хто має лічильники: переплати не уникнути Забули чек у магазині - потрапили до рук шахраїв: як працює нова схема
Показати ще

Документи, заяви. Фото: Youtube
Документи, заяви. Фото: Youtube

Пільга надається з моменту подання заяви і до кінця поточного календарного року, тому не зволікайте з оформленням. Не пропустіть можливість полегшити свої витрати та забезпечити більш комфортне життя на заслуженому відпочинку.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, для ухилянтів все тільки починається: влада розробляє нові обмеження

Раніше Знай.ua стало відомо про те, що державні виплати у 2024 році: кому передбачена системна допомога

Вам буде цікаво дізнатися доведеться жити на одну пенсію: кого зі стареньких залишать без доплат і надбавок