Чоловік виявив, що з його рахунку в ПриватБанку було незаконно переведено 29 145 гривень на рахунок незнайомої особи без його відома та згоди. Він не робив такого платежу і вимагає від банку повернути ці кошти.

З цією проблемою він звернувся в банк, подавши заяву, в якій просив розслідувати цю ситуацію і повернути йому гроші. Після того, як у чоловіка без його згоди було списано гроші з рахунку, він звернувся до поліції.

Приватбанк. Фото: скрін youtube
Приватбанк. Фото: скрін youtube

Поліція почала розслідування цієї крадіжки. ПриватБанк провів власне розслідування та виявив, що вказані транзакції відбулися відповідно до правил банку, що клієнт мав знати, проте сам клієнт стверджує, що не здійснював ці платежі.

"З висновку службової перевірки, наданого представником відповідача вбачається, що 24.09.2023 року, 29.09.2023 року та під час здійснення вищезазначеної операції переказу коштів (07.11.2023-08.11.2023) під час входів в акаунт клієнта сервісні повідомлення на телефон не зафіксовані. Вихідних повідомлень на номер телефону з 21.09.2023 року по 08.11.2023 рік та під час списання коштів не виявлено. Тобто перевірка підтверджує, що жодних повідомлень (як у додаток, так і на телефон) позивач від банку не отримував, а отже не міг навіть знати про несанкціоноване списання (переказ) своїх коштів сторонніми особами. Таким чином, банк зобов'язаний повернути шляхом власних коштів суму неакцентованої платіжної операції у розмірі 29 145 гривень, а також сплатити йому пеню в розмірі подвійної облікової ставки Національного банку України за кожний день від дня списання з рахунку платника коштів за неакцентованою платіжною операцією до дня складання позовної заяви 22.03.2024 року в розмірі 3 279 гривень", - наголосив суд.

Популярні новини зараз
Був кашель і смерділо з рота: медики ледве врятували чоловіка, у якого в горлі оселився тарган ПриватБанк блокує гроші пенсіонерів Мобільний зв'язок для літніх людей: тарифи від 60 грн, які допоможуть зекономити У платіжках будуть нові суми: українців попередили про зміни у тарифах
Показати ще

суддівський молоток, скріншот
суддівський молоток, скріншот

Суд вирішив, що ПриватБанк має повернути чоловіку 29 145 гривень, які були списані з його рахунку без його відома, а також заплатити йому 3 279 гривень як штраф. Суд встановив, що банк не повідомив чоловіка про списання коштів, через що він не міг знати про несанкціоновані транзакції, які відбулися.

Нагадаємо, Ощадбанк дав важливу інструкцію користувачам

Вам буде цікаво дізнатися українець домігся справедливості від ПриватБанку: ще й стягнув компенсацію