Польський журналіст Марек Сієрант в інтерв'ю телеканалу "Еспресо" поділився своїми спостереженнями щодо впливу українських бізнесів на економіку Польщі.

Він розповів, що завдяки активності українців, які відкривають власні компанії та працюють у різних секторах економіки, польський Пенсійний фонд зазнав значного покращення.

Україна та Польща, скріншот: YouTube
Україна та Польща, скріншот: YouTube

За його словами, ці компанії не лише створюють нові робочі місця, а й збільшують податкові надходження, що є великим внеском до державного бюджету. Сієрант наголосив, що щороку це може приносити від 15 до 20 мільярдів злотих, що становить приблизно 0,5% польського ПДВ.

Журналіст також зазначив, що українці активно споживають товари та послуги, стимулюючи цим розвиток внутрішнього ринку. Це допомагає розширювати економічні здібності та збільшувати внутрішнє виробництво.

Популярні новини зараз
Хоч-не хоч, а в ТЦК йти все одно доведеться: українцям не залишили альтернативи Не лише електроенергія вдарить по гаманцю: яка комунальна послуга подорожчає з 1 червня ТЦК заблокували водійські права: чи можна повернутися за кермо Хутчіш до магазину! В Україні неочікувано "обвалился" ціни на популярні фрукти
Показати ще

Робота в Польщі, фото: zakordon.24tv.ua
Робота в Польщі, фото: zakordon.24tv.ua

Майже у кожній галузі, де працюють українці, спостерігається зростання показників та податків. Крім економічного аспекту, Сієрант торкнувся демографічної проблеми в Польщі, зазначивши, що через низьку народжуваність і старіння населення країна зазнавала великих труднощів із наповненням Пенсійного фонду.

Він висловив задоволення тим, що завдяки українським працівникам, які платять податки, вдалося не тільки стабілізувати фонд, а й вийти на прибуток вперше за останні 5 років.

Це значний крок уперед для польської економіки, що наголошує на важливості включення українських мігрантів до польського суспільства.

Нагадаємо, українських дітей-біженців почнуть виключати з європейських шкіл: чому ухвалено таке рішення

Вам буде цікаво дізнатися українців у Польщі змусять платити більше: уряд ухвалив важливе рішення