Українці через свою ж необережність можуть залишитися без газопостачання, а на додаток ще й отримати пристойний штраф. Про це попереджають фахівці компанії "Газмережі" на офіційній сторінці в facebook.

Нерідко побутові споживачі нехтують правилами та користуються послугами некваліфікованих осіб, коли необхідно провести роботи із втручанням у газорозподільну мережу. Практично завжди це обертається серйозними наслідками – без газу залишається сам споживач та його сусіди.

Газовий лічильник. Фото: скрін youtube
Газовий лічильник. Фото: скрін youtube

"Вода у системі газопостачання, витік газу, отруєння та навіть пожежа - це все наслідки самовільного втручання у роботу газорозподільної системи", - попереджають газовики.

Фахівці "Газмереж" нагадують, що проводити роботи із заміни газових приладів, лічильників або займатися переплануванням приміщення, де знаходяться газові прилади, повинні спеціалісти, які мають офіційний дозвіл.

Популярні новини зараз
Додадуть 500 гривень: пенсіонерам обіцяють надбавку у червні Цей новий документ видаватимуть ТЦК тим, хто не має військового квитка: зателефонують і перевірять Надія на мікрохвильовку? В Україні почали виписувати величезні штрафи власникам газових плит Пенсіонерам надають ще один вид пільг: що треба знати
Показати ще

Газова плита. Фото: скрін youtube
Газова плита. Фото: скрін youtube

До того ж самовільне втручання у газорозподільну мережу може призвести до накладення штрафів на споживача.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, виняток із правил: хто з українців може законно не платити за доставку газу.

Також наш портал інформував, штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, за прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників.