У великих торгових мережах оновили ціни на деякі популярні продукти харчування – вершкове масло, макарони та сардельки. Про це свідчать дані моніторингу, опубліковані на порталі Мінфін.

Багато українців в умовах повномасштабної війни та кризи змушені берегти кожну гривню, особливо коли йдеться про купівлю продуктів. В той самий час ціни в супермаркетах змінюються досить динамічно – як у бік подорожчання, так і здешевлення.

Супермаркет, фото: znaj.ua
Супермаркет, фото: znaj.ua

Ціни на вершкове масло

Середня вартість вершкового масла "Селянське 72,5%" знизилася з 71,81 до 71,02 гривні за 200-грамову упаковку. Водночас популярна олія "Яготинське 73%" обійдеться дорожче. Цінник на товар зріс з 77,57 до 80,70 гривні за 200 грамів.

Ціни на вершкове масло. Фото: скрін Мінфін
Ціни на вершкове масло. Фото: скрін Мінфін

Популярні новини зараз
"Продам місце в черзі": чоловіки штурмують ТЦК, воєнкоми не справляються ПриватБанк звернувся до власників пенсійних карток: як уникнути затримок із виплатами Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф Відмова може бути вигідною: українцям пояснили переваги
Показати ще

Ціни на макарони

Макарони пір'я подорожчали, проте цінник поки що не рекордний. За кілограм продукту доведеться віддати в середньому 29,53 гривні. Це трохи більше, ніж на гривню дорожче, якщо порівнювати із минулим місяцем.

Ціни на макарони. Фото: скрін Мінфін
Ціни на макарони. Фото: скрін Мінфін

Ціни на сардельки

В українців буде, що взяти до макаронів, бо вартість сардельок у великих супермаркетах знизилася. Сардельки "Алан Женевські" із сиром подешевшали в середньому з 331,50 до 293,33 гривні за кілограм. Сардельки "Ятрань" молочні також стали доступнішими, цінник знизився майже на 5 гривень - до 110,12 гривні за кілограм.

Ціни на сардельки. Фото: скрін Мінфін
Ціни на сардельки. Фото: скрін Мінфін

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, можна поповнювати стратегічні запаси: у супермаркетах подешевшали крупи та консерви.

Також наш портал інформував, не найкращий час для борщу: ціни на капусту, буряк та картоплю різко пішли вгору.

Крім того, ми писали, від суми в чеку волосся дибки стануть: супермаркети оновили ціни на ковбасу, сало і сосиски.