В умовах воєнного стану багато українців, особливо ті, хто мешкає в зонах активних бойових дій, стикаються з низкою грошових труднощів. Одним із моментів, які посилюють ситуацію, є оплата оренди за державне та комунальне майно.

Але влада країни пішла на зустріч своїм громадянам.

Мінреінтеграція оголосила про плани звільнити певні категорії громадян від орендної плати.

Житловий будинок / фото: Pinterest
Житловий будинок / фото: Pinterest

У ході наради з прав на житло ВПО під керівництвом віце-прем'єра Ірини Верещук було представлено проект змін до постанови КМУ від 27 травня 2022 року №634.

Популярні новини зараз
Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф Українців попередили про "важкі" платіжки за світло Отримаєте менше – не дивуйтесь: Пенсійний фонд попередив про зміну розміру субсидії ВПО запропонують розпочати життя з чистого аркуша: як це зробити
Показати ще

Хто може розраховувати на пільги?

Насамперед це фізичні особи та підприємці, покликані або прийняті на військову службу. Також зі списку вигодонабувачів – орендарі майна, яке розташоване у зонах активних бойових дій та на тимчасово окупованих територіях.

Житловий будинок / фото: Pinterest
Житловий будинок / фото: Pinterest

Особливу увагу приділили питанню забезпечення тимчасового житлом переселенців.

Пропонується встановити символічну орендну плату у розмірі лише 1 гривні за 1 квадратний метр для гуртожитків, призначених для розміщення переселенців.

Наразі проект постанови перебуває на розгляді в Секретаріаті Кабінету Міністрів, і, якщо все піде за планом, ці заходи незабаром набудуть чинності.

Також ми писали, " Краще платити більше...": українка "тицьнула" носом тих, хто забув, як жити без води, світла та тепла

Крім того, вам варто дізнатися, українських пенсіонерів звільнили від земельного податку, дали знижку на ЖКП: хто у списку