Популярні овочі доступні для українців за новими цінами. Скільки доведеться віддати за кілограм картоплі, цибулі та моркви, показують дані проєкту EastFruit та порталу "Мінфін".

Експерти зазначають, що обсяги картоплі на внутрішньому ринку залишаються високими, а попит з боку покупців - продовжує знижуватися. У таких умовах продавці змушені знижувати ціну та відмовлятися від нових закупівель.

Ціни на картоплю, скріншот з відео
Ціни на картоплю, скріншот з відео

Дані моніторингу показують, що за останній тиждень вартість картоплі знизилася в середньому на 14% до 12-17 гривень за кілограм. Однак, незважаючи на здешевлення, овоч у середньому продається у 2,7 раза дорожче, ніж у другій половині квітня минулого року.

За прогнозами гравців ринку, якщо ситуація з попитом на продукцію не зміниться, очікується подальший обвал цін на картоплю.

Популярні новини зараз
У коханні чекають справжні випробування: яким знакам зодіаку краще забути про стосунки Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією
Показати ще

Овочі. Фото: скрін youtube
Овочі. Фото: скрін youtube

Ціни на цибулю та моркву

Великі торгові мережі змінилися цінники на цибулю. Кілограм овочів у середньому коштує 15,64 гривні, що приблизно на 60 копійок дешевше, ніж місяцем раніше.

Ціни на цибулю. Фото: скрін Мінфін
Ціни на цибулю. Фото: скрін Мінфін

Водночас у супермаркетах дорожчає морква. Середня вартість овочів збільшилася з 11,47 до 14,70 гривні за кілограм. У деяких торгових мережах цінник сягає майже 20 гривень за кіло.

Ціни на моркву. Фото: скрін Мінфін
Ціни на моркву. Фото: скрін Мінфін

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, від суми в чеку волосся дибки стануть: супермаркети оновили ціни на ковбасу, сало і сосиски.

Також наш портал інформував, не найкращий час для борщу: ціни на капусту, буряк та картоплю різко пішли вгору.

Крім того, ми писали, холодильник пустим не залишиться: супермаркети порадували цінниками на деякі молочні продукти.