У Польщі знову виникли проблеми з нашими продуктами, тепер їм не сподобалася якість імпортованої з України...

Цього разу торгова інспекція з якості сільськогосподарської та харчової продукції (IJHARS) у Познані видала рішення щодо заборони обігу на польському ринку партії морозива українського походження. Причиною такого кроку стало неналежне маркування продукту, що порушує встановлені норми.

Морозиво. Фото: скрін youtube
Морозиво. Фото: скрін youtube

Однак це не перший випадок, коли польські контролюючі органи відхиляють українські товари через невідповідність стандартам якості.

Раніше заборону на ринок отримали партії бубликів, бісквітних тістечок та томатної пасти загальною вагою понад 20 тисяч тонн. Причинами стали наявність цвілі, розморожування морозива та спроба ввезення технічного ріпаку та кормової пшениці як продовольчі товари.

Популярні новини зараз
Українцям кардинально змінять правила оплати комуналки: до чого готуватись Упаковка по 80 грн: в Україні супермаркети змінили ціни на цукор, вершкове масло та олію Не дуже "стародавня", але безбожно дорога: як виглядає монета в 50 копійок, яка може озолотити Пенсіонерам приготували пристойну надбавку, але дадуть не кожному: хтось може надіятись
Показати ще

Шоколадне морозиво. Фото Freepik
Шоколадне морозиво. Фото Freepik

Таку ситуацію важко назвати сприятливою для українського експорту харчових продуктів до Польщі. Головний інспектор IJHARS Пшемислав Рзодкевич зазначив, що протягом минулого року 1,4% партій з України було забраковано під час перевірок на кордоні.

Такі інциденти можуть негативно вплинути на імідж українських товарів на міжнародних ринках. Однак в очах українців це негативно впливає на взаємини між нами та поляками, які продовжують блокувати пункти пропуску.

Нагадаємо, кінець живим чергам: як тепер отримуватимемо закордонні паспорти

Як повідомляв "Знай.ua", українцям доступна польська пенсія: як отримати

Знай.ua писав, Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців