Українці, які намагаються споживати електроенергію в обхід лічильника, ризикують зіткнутися з великими проблемами, зокрема для гаманця. Про це попереджають фахівці АТ "Полтаваобленерго".

Мобільні рейдові бригади енергетиків регулярно проводять моніторинг споживачів за допомогою спеціального обладнання. Мета – виявити розкрадання електричної енергії.

Електролічильник. Фото: скрін youtube
Електролічильник. Фото: скрін youtube

Вартість неврахованої електричної енергії обійдеться споживачеві майже втричі дорожче від чинного тарифу, тому в обленерго настійно не рекомендують такі методи "економії".

"Необлікована електрична енергія обійдеться значно дорожче, ніж сумнівна вигода від її розкрадання. Тому краще своєчасно сплачувати за спожиту електричну енергію", - пояснили споживачам.

Популярні новини зараз
Українським родинам виплатять 10800 грн: як подати заявку Отримаєте менше – не дивуйтесь: Пенсійний фонд попередив про зміну розміру субсидії Відмова може бути вигідною: українцям пояснили переваги Пенсіонерам приготували пристойну надбавку, але дадуть не кожному: хтось може надіятись
Показати ще

Електролічильник. Фото: скрін youtube
Електролічильник. Фото: скрін youtube

Крім удару по гаманцю крадіжка електроенергії може обернутися й іншими неприємними наслідками, наприклад, ударом струму.

"Окрім того, для порушників зростає небезпека ураження струмом, адже вони зазвичай у таких випадках використовують оголені дроти зі скрутками, ті, що знаходяться у доступних місцях", - попередили енергетики.

Раніше портал Знай повідомляв, вимкнення електропостачання через борги: скільки коштує повернути світло.

Також наш портал інформував, наслідки побачите у платіжках: "Київводоканал" закликав не ігнорувати важливу процедуру.

Крім того, ми писали, від цього залежать цифри у ваших платіжках: працівники обленерго попередили споживачів.