З понеділка, 22 квітня, у Києві знову доведеться платити за паркування. Оплатити можна буде через мобільний застосунок "Київ Цифровий", як повідомила прес-служба Київської міської військової адміністрації.

Це рішення ухвалили після судового розгляду, і воно дозволяє не підвищувати ціни на паркування під час касаційного оскарження.

Паркування буде платним у будні з 8:00 до 22:00, а у вихідні і поза цим часом - безкоштовним. Вартість залежить від зони: у центрі Києва коштує 35 грн/год, у великому центрі - 25 грн/год, а у решті міста - 5 грн/год.

Парковка, фото: Уніан
Парковка, фото: Уніан

Оплата через застосунок досить проста:

Популярні новини зараз
Кому як пощастить: ПриватБанк виплатить клієнтам від 150 до 5000 грн Гарчать та кусають оточуючих: серед підлітків шириться дивна субкультура Комунальники "наплювали" на мораторій: встановили незаконні тарифи та змушували переплачувати Субсидії вам не бачити: що не враховують українці, звертаючись по допомогу
Показати ще
  1. Вибрати сервіс "Погодинне паркування".
  2. Ввести номер автомобіля.
  3. Обрати місце або використати геолокацію для його автоматичного визначення.
  4. Почати, а потім завершити паркування.
  5. Треба бути готовим до того, що готівку на муніципальних паркінгах не приймають. З собою обов'зково повинна бути банківська картка.

Також важливо пам'ятати про повітряні тривоги: під час них інспектори не штрафують водіїв і не евакуюють автомобілі. Про всі тривоги можна дізнатись через той же мобільний застосунок "Київ Цифровий".

Крім того, Знай.ua повідомляв, як погасити штрафи зі знижкою: водіїв попередили про приємні тонкощі закону

Також наш портал інформував, на водіїв оголосили рейд - порушники можуть втратити свої авто

Раніше Знай.ua стало відомо про те, що паркувальне місце за ціною квартири: де найвищі ціни в Україні