З понеділка, 22 квітня, у Києві знову доведеться платити за паркування. Оплатити можна буде через мобільний застосунок "Київ Цифровий", як повідомила прес-служба Київської міської військової адміністрації.

Це рішення ухвалили після судового розгляду, і воно дозволяє не підвищувати ціни на паркування під час касаційного оскарження.

Паркування буде платним у будні з 8:00 до 22:00, а у вихідні і поза цим часом - безкоштовним. Вартість залежить від зони: у центрі Києва коштує 35 грн/год, у великому центрі - 25 грн/год, а у решті міста - 5 грн/год.

Парковка, фото: Уніан
Парковка, фото: Уніан

Оплата через застосунок досить проста:

Популярні новини зараз
"Розраховуйте на себе": ДТЕК хоче, щоб українці самі готувалися до зими Дадуть лише тиждень: кому необхідно повторно оновити облікові дані Комунальники зробили попередження для всіх, хто має лічильники: переплати не уникнути Олена Бюн розповіла, хто насправді замовив убивство Ірини Фаріон
Показати ще
  1. Вибрати сервіс "Погодинне паркування".
  2. Ввести номер автомобіля.
  3. Обрати місце або використати геолокацію для його автоматичного визначення.
  4. Почати, а потім завершити паркування.
  5. Треба бути готовим до того, що готівку на муніципальних паркінгах не приймають. З собою обов'зково повинна бути банківська картка.

Також важливо пам'ятати про повітряні тривоги: під час них інспектори не штрафують водіїв і не евакуюють автомобілі. Про всі тривоги можна дізнатись через той же мобільний застосунок "Київ Цифровий".

Крім того, Знай.ua повідомляв, як погасити штрафи зі знижкою: водіїв попередили про приємні тонкощі закону

Також наш портал інформував, на водіїв оголосили рейд - порушники можуть втратити свої авто

Раніше Знай.ua стало відомо про те, що паркувальне місце за ціною квартири: де найвищі ціни в Україні