Мешканців Києва попередили про рейди інспекції з паркування та пояснили, за що евакуюватимуть автомобілі.

У повідомленні київської міської влади йдеться, що інспектори щодня обстежують дороги щодо порушень правил зупинки та стоянки транспорту.

Паркування на велодоріжці, фото: Нацполіція
Паркування на велодоріжці, фото: Нацполіція

Особлива увага – локаціям з велодоріжками та велосипедами, адже йдеться про безпеку велосипедистів. Міська влада нагадала, що за такі порушення передбачено штраф та тимчасове затримання авто.

У той же час ситуація з платним паркуванням у Києві досі не визначена. З 24 липня 2023 року паркування знову стало платним з оплатою через мобільний додаток "Київ Цифровий". Однак у лютому 2024 року Антимонопольний комітет скасував відповідне розпорядження КМДА про тарифи, внаслідок чого з 21 лютого плату за паркування стягувати не можна.

Популярні новини зараз
Для ФОП вступили у дію нові правила Боржникам за комуналку приготували болісне випробування: юрист розповів, до чого готуватися Землю накрила потужна магнітна буря, як встояти на ногах Часу залишилось обмаль: треба встигнути зробити це з трудовими книжками
Показати ще

Йдеться про тарифи комунального підприємства "Київтранспарксервіс" у розмірі 35 грн на годину у першій зоні (25 та 5 грн - у другій та третій відповідно). Отже, станом на кінець лютого 2024 року офіційно діючі тарифи на паркування у столиці відсутні.

Паркування на велосипедній доріжці, фото: Нацполіція
Паркування на велосипедній доріжці, фото: Нацполіція

Таким чином, влада Києва закликає водіїв дотримуватися правил дорожнього руху і не паркуватися в недозволених місцях, щоб уникнути неприємних наслідків.

Нагадаємо, "обманює мінімум двічі...": скільки насправді мають платити за проїзд у громадському транспорті

Як повідомляв "Знай.ua", на дороги знову 17 мільярдів: українці шоковані видатками Кабміну

Знай.ua писав, порушникам тепер не уникнути штрафу: в Україні вимірюватимуть швидкість авто по-новому