Тарифи на електроенергію в Україні потрібно підвищувати. Імовірний новий тариф – 3,5 гривні за кіловат. Однак подорожчання може оминути деяких громадян. Про це заявив народний депутат Олексій Кучеренко в ефірі "Новини.Live".

У профільному міністерстві вже обговорюється ймовірне підвищення тарифів на електроенергію для населення. Це необхідний крок, який дозволить проводити відновлювальні роботи після масованих атак Росії.

Рахунки за електроенергію. Фото: скрін youtube
Рахунки за електроенергію. Фото: скрін youtube

Олексій Кучеренко вважає, що новий тариф має становити не менше ніж 3,5 гривні за кіловат. При цьому він дотримується думки, що вводити його слід лише частині споживачів.

"Але я б у цьому питанні не чіпав малозабезпечених людей. Якщо для них зробити обмеження споживання, наприклад, до 150 кВт-год/міс - їх можна не чіпати. А ті, хто споживає понад цей ліміт - вважаю, має бути тариф не меншим 3,5 грн/кВт-год", - сказав народний обранець.

Популярні новини зараз
В Україні з’явився новий вид пенсій: отримати може кожен, але доведеться поділитись У коханні чекають справжні випробування: яким знакам зодіаку краще забути про стосунки Гарчать та кусають оточуючих: серед підлітків шириться дивна субкультура Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити
Показати ще

Електролічильник. Фото: скрін youtube
Електролічильник. Фото: скрін youtube

Якщо відповідну тактику зміни тарифу буде застосовано, то деяких громадян подорожчання не торкнеться. Втім, в уряді поки що не робили жодних конкретних заяв.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики.

Також наш портал інформував, показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей із платіжками.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, немає грошей – не аргумент: як карають українців за невчасну оплату комуналки.