Після того, як російські атаки пошкодили нашу енергетичну інфраструктуру, "Укренерго" попросило людей споживати менше електрики у вечірні години піку, з 19 до 22 години. Експерти кажуть, що зараз ситуація ще не критична, бо весною є достатньо енергії від гідроелектростанцій.

Але влітку буде важче, бо атомні станції закриють на ремонт, і "Укргідроенерго" вироблятиме менше енергії. Якщо буде дуже спекотно, люди почнуть більше користуватися електрикою, що може призвести до відключень, особливо у липні та серпні.

Харків без світла, скріншот: Telegram
Харків без світла, скріншот: Telegram

Фахівці кажуть, що ми всі можемо допомогти, якщо будемо споживати менше електрики у години піку. Це може включати в себе використання енергозберігаючих ламп, встановлення розумних розеток та утеплення житла.

Також вночі можна заряджати павербанки, щоб використовувати їх під час пікових годин замість звичайного електроживлення.

Популярні новини зараз
Продаж квартири зажене у мінус: нові податки на нерухомість з’їдять весь прибуток Після ТЦК біжіть у банк: фінустанови вимагають оновлення даних Українцям платитимуть щомісячну допомогу на медичні послуги: як подати заявку, не виходячи з дому Олена Бюн розповіла, хто насправді замовив убивство Ірини Фаріон
Показати ще

Тарифи на світло, скріншот: YouTube
Тарифи на світло, скріншот: YouTube

Ввечері, у пікові години, потреба в імпорті електрики в Україні зростає майже в 2,5 рази. Це означає, що під час вечірніх годин споживання електроенергії значно підвищується, і країна мусить імпортувати більше електроенергії, щоб задовольнити підвищений попит.

Це ставить додатковий тиск на енергосистему і збільшує залежність від зовнішніх джерел енергії.

Нагадаємо, атаки на енергетику: чому терористи б'ють по інфраструктурі саме весною

Раніше ми писали про те, що Київ під загрозою віялових відключень світла: ситуація "контрольована", але не дуже