Українці почали дедалі активніше купувати свіжу малину з моменту, як вона з’явилася на ринку, незважаючи на високі оптові ціни. Стало відомо, скільки сьогодні коштує ця популярна ягода і що буде з її вартістю цього року.

Про це повідомляє EastFruit.

Чому подорожчала малина в Україні

За словами аналітиків, сьогодні оптова ціна на цю популярну ягоду становить приблизно 30 євро за 1 кілограм. Оптовики наголосили, що 2023 року на ринку був значно менший попит на ягоду, яка користується особливою популярністю влітку.

Малина, скріншот: YouTube
Малина, скріншот: YouTube

Відомо, що зараз свіжу малину привозять, здебільшого, з Марокко, де продовжують активно збирати врожай цієї ягоди. Потім ця ягода поступатиме з Іспанії, після чого Україна імпортує її у травні або червні цього року.

Популярні новини зараз
Нові правила військового обліку: українців штрафуватимуть без їхнього відома Тарифи на воду вже підняли: де платитимуть дорожче "Продам місце в черзі": чоловіки штурмують ТЦК, воєнкоми не справляються Тарифний "сюрприз" для мешканців багатоповерхівок: травневі платіжки заберуть ще більше грошей
Показати ще

"Згодом Марокко на ринку змінить Іспанія, звідки Україна також зазвичай імпортує свіжу малину в травні-червні, аж до початку збирання ранніх сортів врожаю малини власного виробництва", – говорять аналітики.

Що буде з цінами на малину в Україні

Водночас, фахівці кажуть, що цього року свіжа малина, скоріш за все, буде продаватися за вищими цінами. Тому українцям краще готуватися до того, що незабаром поласувати улюбленою ягодою навряд чи вдасться так сильно, як раніше.

Малина. Фото: скрін youtube
Малина. Фото: скрін youtube

Нагадаємо, що в Україні піднялися ціни на стандартні продукти для великоднього кошику.

Як повідомляли раніше, в українських супермаркетах несподівано подешевшала картопля.

Як писав "Знай" раніше, скільки сьогодні в Україні коштують головні інгредієнти для борщу.