Жителі багатоквартирних будинків Бердичева, керованих ВЖРЕПом №7, стали скаржитися на раптове підвищення тарифів. У зв'язку з останніми подіями в області ЖКГ воно і не дивно, однак, інформації про таке рішення не було ні на офіційних сайтах, ні деінде.

Виявилося, що ВЖРЕП вирішив застосувати незвичайний метод "інформування" мешканців. Вони розмістили папірці з новими тарифами прямо на під'їздах, а ще майстри ходили квартирами, переконуючи людей підписати якісь додаткові угоди.

Платіжки за комуналку
Платіжки за комуналку

Деякі мешканці вже піддалися і тепер мають платити більше за свою квартиру.

Причиною цього підвищення стало збільшення мінімальної заробітної плати до 7100 гривень. І хоча тарифи в кожному будинку розраховуються індивідуально, враховуючи, наприклад, наявність двірників, ВЖРЕП вирішив не йти цим шляхом. Вони просто збільшили тарифи в середньому на 10%, а в деяких будинках зовсім не змінили.

Популярні новини зараз
В Україні з’явився новий вид пенсій: отримати може кожен, але доведеться поділитись Комунальники "наплювали" на мораторій: встановили незаконні тарифи та змушували переплачувати ВПО запропонують розпочати життя з чистого аркуша: як це зробити Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило
Показати ще

І ось що цікаво: навіть із цим збільшенням, вартість послуг по всіх будинках становить 1,1 мільйона гривень на місяць. Підвищення тарифів принесе їм лише додаткові 60-80 тисяч гривень, що не вирішить проблему заборгованості мешканців у 7 мільйонів гривень.

космічні платіжки
космічні платіжки

Адміністрація ВЖРЕПу, звичайно, розуміє, що жителі можуть у будь-який момент вирішити міняти керуючу компанію або створити ОСББ. Але поки що, здається, всім зручніше просто скаржитися, але нічого не міняти.

А з квітня мінімальна зарплата піднімається до 8 тисяч гривень, тож, напевно, скоро на нас чекають нові "сюрпризи" від ВЖРЕПу.

Також наш портал повідомляв, " Краще платити більше...": українка "тицьнула" носом тих, хто забув, як жити без води, світла та тепла

Раніше Знай.ua стало відомо про те, що т опливо дорожчає, витрати зростають: тарифи на проїзд у громадському транспорті можуть злетіти вдвічі