Ситуація з електропостачанням в Україні стає все більш напруженою, і експерти попереджають про можливі погодинні відключення світла. Дмитро Сахарук, виконавчий директор ГТЕК, на телемарафоні виділив чотири ключові фактори, які можуть призвести до таких заходів.

Перша причина це проблеми із тепловою генерацією. Якщо система не зможе відновити нормальне виробництво тепла, це може спричинити дефіцит електроенергії.

енергетика, вітряні генератори
енергетика, вітряні генератори

Влітку рівень споживання електроенергії зростає через спеку, і це другий фактор, який може дестабілізувати ситуацію.

Третя проблема пов'язана з імпортом електроенергії з Європи. Якщо з якихось причин українська мережа не отримає обіцяних обсягів, це може призвести до нестачі електроенергії.

Популярні новини зараз
Поповнення картки через термінали ПриватБанку: чому гроші можуть не зарахуватись Запитай у дружини або мами: які документи потрібні українським чоловікам для оновлення даних у ТЦК "Тварі ви, ви не люди": обленерго довело пенсіонера до смерті через вимогу стояти в чергах Українці отримають кошти на оздоровлення: названо необхідну умову
Показати ще

Четверта причина стосується передачі енергії до певних регіонів. Якщо система зможе забезпечити необхідні обсяги у певних районах, запровадження погодинних відключень стає неминучим.

Генератор, скріншот з відео
Генератор, скріншот з відео

Міністр енергетики Герман Галущенко також закликав українців бути готовими до різних сценаріїв та рекомендував купувати генератори та портативні акумулятори. Він нагадав про ризик атак на енергетичні об'єкти і запевнив, що всіх можливих заходів буде вжито, щоб такі ситуації мінімізувати.

Таким чином, українцям варто підготуватися до можливих труднощів із електропостачанням та вжити необхідних заходів для забезпечення себе енергією у разі погодинних відключень.

Крім того, Знай.ua повідомляв, що звернутися, щоб оскаржити комунальні борги: зробіть це або заплатіть більше

Варто нагадати, сусіди згоряють живцем, а світло йде на очах: ​​українці вже 10 років протестують проти обленерго