Тарифи на блакитне паливо у травні, ймовірно, залишаться незмінними. Кубометр коштуватиме 7,96 гривні у найпопулярнішого постачальника – "Нафтогаз". Однак платити за такою ціною зможуть не всі. Про це свідчать дані ресурсу "ГазПравда".

"Нафтогаз" постачає газ для населення за фіксованим тарифом - 7,96 гривні. Він діятиме до 30 квітня 2024 року, але з 1 травня, ймовірно, буде продовжено. Причин тому кілька: мораторій, який забороняє підвищення цін на газ та загалом відсутність планів уряду переглядати вартість палива.

Газова плита. Фото: скрін youtube
Газова плита. Фото: скрін youtube

Проте платити за газ за тарифом 7,96 гривні зможуть не всі українці. "Нафтогаз" не єдиний постачальник, тому суми у платіжках деяких споживачів можуть відрізнятись.

За даними, в Україні залишаються чинними 12 постачальників блакитного палива, тарифи у яких починаються з позначки 7,7 гривні за кубометр і досягають майже 10 гривень.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам приготували пристойну надбавку, але дадуть не кожному: хтось може надіятись В Україні сигарети, алкоголь та паливо продаватимуть за новими правилами: що зміниться Українцям збільшать доплати та пільги: коли можна буде отримати Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня
Показати ще

Платіжка за газ. Фото: скрін youtube
Платіжка за газ. Фото: скрін youtube

Найбільше доведеться платити громадянам, які споживають газ від ТОВ "Рітейл Сервіс" ТМ "Світгаз" - 9,99 гривні за кубометр та ТОВ "АСКАНІЯ ЕНЕРДЖІ" - 9,95 гривні за кубометр.

Ціни на газ. Фото: скрін gazpravda
Ціни на газ. Фото: скрін gazpravda

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, хто отримає знижку на блакитне паливо у квітні: "Нафтогаз" порадує не всіх.

Також наш портал інформував, із клієнтів "Нафтогазу" беруть гроші за передачу показників: кому доведеться платити.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, що українцям малюють тисячі за тепло без будь-якого обліку: чому так відбувається і де обіцяні лічильники.